Ντεκουπάζ σε μπουκάλια

    Από όταν άρχισα να γνωρίζω το ντεκουπάζ και τις άπειρες εφαρμογές που έχει σε κάθε είδους υλικό, θαύμαζα πολύ και "ζήλευα" κιόλας τα μπουκάλια που έβλεπα σε ελληνικά και ξένα blogs. Καταπληκτικές συνθέσεις! Στην πράξη βέβαια τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά αλλά ήθελα πολύ να τα φτιάξω και τόλμησα! Για αρχή μάζεψα τα άδεια μπουκάλια συγγενών, φίλων και γειτόνων, που μου τα μάζευαν πάντα για να τους τα ζωγραφίσω.
    Όταν έχουμε μπουκάλια χρησιμοποιημένα ο καλύτερος τρόπος να βγουν οι ετικέτες είναι να τα μουλιάσουμε όλη τη νύχτα μέσα σε μια λεκάνη με νερό, το πρωί ξεκολλούν από μόνες τους, εκτός από μερικές που έχουν πολύ δυνατή κόλλα.Αυτά τα μπουκάλια τα κρατάμε μόνο αν έχουν ένα πραγματικά ωραίο και ξεχωριστό σχήμα, γιατί θέλει πολύ υπομονή και κόπο για να ξύσουμε την ετικέτα. Στη συνέχεια τα ασταρώνουμε με μια καλή στρώση primer και τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά. Εγώ πριν ξεκινήσω το ντεκουπάζ τα περνούσα και ένα λευκό ακρυλικό. Το πρόβλημα που αντιμετώπισα μερικές φορές ήταν ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ,σε κάποια σημεία, έφευγε μαζί και το χρώμα και το primer , δεν ξέρω τι έκανα λάθος, μάλλον όμως αυτό γινόταν όταν επέμενα να βάζω χρώμα και να δουλεύω αρκετή ώρα  ένα σημείο ,προκειμένου πχ να πετύχω μια απόχρωση. Έτσι το άφηνα να στεγνώσει για λίγο κι ύστερα επανερχόμουν.
      Πολλά  είπα, ας σας δείξω μερικά έργα, αυτά που έκανα στην αρχή γιατί ύστερα  οι ιδέες  ήρθαν κι έφτιαξα ομάδες που είχαν ομοιογένεια στα σχήματα και στα θέματα, αυτά όμως στις επόμενες αναρτήσεις...








      Το ξέρω ότι έχουν τα  "θεματάκια" τους και στα κολλήματα, ειδικά όπου έχουμε χαρτοπετσέτες, και στις σκιάσεις, αλλά εγώ πολύ τα χάρηκα! Δοκιμάστε κι εσείς φέτος να κάνετε δώρα με τα λικεράκια και τις βυσινάδες σας μέσα σ' ένα ιδιαίτερο μπουκάλι!
 

CONVERSATION

42 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία, γιορταστικά και χιονισμένα- μερικά - τα μπουκαλάκια σου.Αν αυτά είναι της αρχής, τότε ....τι έχουμε να δούόύούούούμε στην συνέχεια.Ανυπομονώ και περιμένω.Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΤΑ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙΑ ΣΟΥ ΝΙΚΗ ΜΟΥ!!!!!!!!!
    ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΔΩΡΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΞΙΑΣ
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μμμμμμμ.... μύρισαν Χριστούγεννα , όλες πανέμορφες με αγαπημένη μου την προτελευταία φώτο!!! Καλή σου εβδομάδα γλυκιά μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εχω δοκιμάσει να κάνω και εγώ μπουκάλια αλλά το αποτέλεσμα με αποθάρυνε. Τα δικά σου είναι απίθανα. Οσο για το θεματάκι που αναφέρεις εγώ δεν μπορώ να το διακρίνω. Είναι όλα καταπληκτικά και πολύ χριστουγεννιάτικα. Ωραιότατα για δωράκια!!
    Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια στην ανάρτησή μου! Η πόλη είναι η Brugge Βόρεια των Βρυξελλών πέρυσι τα Χριστούγεννα. Εχεις δίκιο για την ομορφιά της, την λένε Βενετία του Βορρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νίκη μου Πολύ όμορφα τα μπουκαλάκια σου!!!!Μπράβοοοο!!!Καλή συνέχεια
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΟΥ!!!ΝΑ΄ΣΑΙ ΚΑΛΑ...ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ!!!!!!!!!!!ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όνειρο είναι Νίκη..... πραγματικά όμορφα...ετοιμα να στολίσουν το σπιτάκι σου η των φίλων σου....με το καλό νάρθουν οι γιορτές για όλους μας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΛΑ...ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ!
    ΤΙ θεματάκια κορίτσι μου; Αυτά είναι το ένα πιο ωραίο απο το άλλο!Εκείνοι οι πρώτοι άγγελοι με τις φωτοσκιάσεις τους σκέτη γλύκα.
    ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΤΑ ΛΑΤΡΕΨΑ!
    Δεν έχω φτιάξει μπουκάλι,παρόλο που τρελλαίνομαι, γιατί ξέρω πόσο δύσκολο είναι κι όσο βλέπω τέτοια σαν τα δικά σου της αρχάριας(!!!) τόσο αποθαρρύνομαι.
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φυσικά κάνεις πλάκα… τα μπουκάλια είναι τέλεια!!! Μπορώ να πω τα ωραιότερα που έχω δει!!! Πραγματικά θέλω να δω τα επόμενα… !!!! Μπράβοοοοοοοοοο!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. εξαιρετικη δουλεια....δεν βρισκω ψεγαδι!!!!
    Να εισαι περηφανη για το αποτελεσμα και να μην εχεις καμμια αμφιβολια!!!!!
    φιλια πολλα απο misirlou k maria

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είναι όλα τους πανέμορφα !!! Μπράβο Νίκη μου ! Κι εγώ δεν έχω κάνει πολλά και είμαι ακόμα διστακτική αλλά σήμερα είπα να ξεκινήσω μερικά Χριστουγεννιάτικα. Καλή συνέχεια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Νίκη μου έχεις κάνει εξαιρετική δουλειά!!!!Θα σου πώ κάτι που θα βοηθήσει με το primer .Δενέχεις κάνει τίποτα λάθος .Και μένα μου συνέβαινε μέχρι που δοκίμασα να βάλω βερνίκι και μάλιστα αδιάβροχο μετά που κόλησα το μοτίβο.Με αυτό τον τρόπο δουλεύω πιο άνετα με τις φωτοσκιάσεις.Δοκιμασέ το !!Θα είναι πιο εύκολο χωρίς να κινδυνεύεις να χαλάσεις τη βάση σου!!!Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αχ,σε θαυμάζω πολύ!Κι εγώ το προσπάθησα προ καιρού με επιμονή και υπομονή αλλά χωρίς αποτέλεσμα! Περιμένω να δω και τα επόμενα μήπως και ξαναπάρω κουράγιο να δοκιμάσω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ειναι υπεροχα!!Τα θαυμάζω!! Τα κοιταω και τα ξανακοιταω!! Μπραβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολύ όμορφα τα μπουκάλια χριστουγεννιάτικα και γιορτινά!!!! Μπράβο!!!!
    Καλή βδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Είναι πάρα πολύ όμορφα όλα τα σχέδια! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Νίκη τι όμορφα που έγιναν! Ξεχώρίσα λιίίγο παραπάνω το λευκό στην τελευταία φωτό δεξιά!
    Μπράβο, μ' αρέσει που ξεκινήσαμε με τα Χριστουγεννιάτικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Είναι τόσο γιορτινά, τόσο όμορφα, τόσο χαρούμενα, μπράβο Νίκη!
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΝΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!
    ΤΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΓΙΟΡΤΙΝΑ ΣΤΟΛΙΔΙΑ!!!! ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ, ΒΛΕΠΩ, ΜΠΡΑΒΟΟΟ!!
    ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. υπέροχα τα μπουκαλάκια σου συνονόματη...άπειρες οι δυνατότητες του ντεκουπάζ αλλά πρέπει να έχεις και χέρι....και επειδή δεν το έχω έμφυτο ανυπομονώ για μερικά σεμινάρια ντεκουπάζ!!!! Σε φιλώ πολύ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλησπέρα σε όλη την παρέα!
    Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια, τα τόσο ενθαρρυντικά ,όπως και για τις συμβουλές!

    Ρένα η πείρα σου είναι πολύτιμη για όλες μας!

    Τολμήστε το,ένα αδειο μπουκάλι πάντα βρίσκεται- αν όχι να μια καλή αφορμή να το ...αδειάσουμε τώρα- και δεν κοστίζει και τίποτα!

    Φιλιά πολλά, καλές δημιουργίες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. καταπληκτικα ολα!!!!ενα και ενα!
    επιασαν τοπο τα σεμιναρια απ οτι φαινεται!!!!!
    φιλια!<3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. πραγματικά θα γίνουν πολύ ιδιαίτερα δωράκια!μπράβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ουάου !!Ολα όμορφα και δεν βρήκα ψεγαδάκια , όπως λές!!!Και με πολύ δουλειά και υπερπαραγωγή Νίκη μου!!Εκείνο βέβαια το μικρούλι το τελευταίο δεξιά με το ψιλό μοτίβο το λάτρεψα!!!!Μπράβο Νίκη μου !!!!!Αν και έχω μαζέψει αρκετά μπουκάλια δεν επιχείρησα ακόμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ωραία τα μπουκάλια σου,δεν έχω φτιάξει ποτέ,συνήθως αυτά που μου αρέσουν τα κρατάω όπως είναι, αλλά βλέπω αυτά που φτιάχνεται και μ' αρέσουν πολύ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Είναι τρέλλα, είναι υπέροχα! Μπράβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τι υπέροχα,γιορτινά μπουκαλάκια!
    Μπήκες για τα καλά στο γιορτινό πνεύμα,μπράβο!
    Πολύ χρήσιμες οι οδηγίες στην αρχή,το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω,δυστυχώς ακόμη και το primer δεν κολλάει εντελώς καλά στο γυαλί.Αν το μουλιάσεις σε νερό ξεκολλάει-το έκανα.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. είναι φανταστικά!!και πάρα πολύ ωραία ιδέα για δώρο!!μπράβο!!!!!!!!!!!πολλά γατοφιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Δεν ξέρω αν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο αφού όλα μου αρέσουν τρελά! Υπέροχα είναι, δεν ξέρω την τεχνική αλλά θα με βάλεις σε διαδικασία να το ψάξω.....
    ΦΙΛΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Τα εφτιαξες τελεια και τα αξιοποιησες με τον καλυτερο τροπο.Για να βγαλεις τις ετικετες αλλα και τις κολες που μενουν επανω, δοκιμασε καθαρη βενζινη. Δεν αφηνει σημαδια και δεν καταστρεφει τα αντικειμενα. Την πουλανε σε μπουκαλακια στο σουπερ μαρκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Νίκη μου έχεις κάνει εξαιρετική δουλειά είναι όλα πανέμορφα!!!Μπράβο!!!Σίγουρα θα ενθουσιάσουν και θα εντυπωσιάσουν σαν δωράκια τώρα τα Χριστούγεννα!!!!Φιλάκια και καλό σου βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. έχεις βραβείο Νικούλα!
    Σε περιμένω στο blog μου, φιλιά :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Νίκη είναι πολύ όμορφα χαρούμενα γιορταστικά και όντως πολύ καλή ιδέα για δωράκια!!! Καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Τι τέλεια μπουκάλια! Οτι πρέπει για το λικέρ αμπαρόριζα που έφτιαξα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΝΙΚΗ ΜΟΥ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΤΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ.ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΔΩΡΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ.ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!!!!ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΚΙ ΕΓΩ ΤΟ ΑΓΑΠΗΣΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΤΟΣΟ ΦΙΝΟ ΚΑΙ ΝΤΕΛΙΚΑΤΟ!!!ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!!!ΣΕ ΦΙΛΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΒΡΑΔΥ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Καλά Νίκη αυτά είναι τέλεια. Ποτέ δε φανταζόμουνα ότι μπορούν να φτιαχτούν με χαρτοπετσέτα τέτοια έργα Μπράβο μου αρέσουν πολύ Με βάζεις σε μεγάλο πειρασμό να μου μάθεις αλλά τώρα δεν προλαβαίνω ίσως αργότερα Φιλιά Ελένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Νίκη καλώς σε βρήκα! τι να πω εγω για τα μπουκαλακια σου. ειναι απλα τελεια!! Ειδικα οι δυο τελευταιες φωτογραφιες με ξετρελαναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Νίκη ειναι τέλεια τα μπουκάλια!Υπέροχες οι χαρτοπετσέτες !καταπληκτική δουλειά εχεις κάνει σε όλα!!!!!Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Back
to top