Παιδικές χειροτεχνίες

     Σήμερα,με πολύ μεγάλη περηφάνια, θέλω να σας δείξω αυτά που έφτιαξαν τα μικρά μας στο νηπιαγωγείο,τις μέρες που ετοιμάζονταν για τα Χριστούγεννα και ενώ παράλληλα έκαναν και πρόβες για την υπέροχη γιορτή τους.
    Ας αρχίσουμε από το πανέμορφο ημερολόγιο το οποίο είναι στολισμένο με ζυμαρικά:



 Οι χειροτεχνίες ήταν πάρα πολλές.Μέσα στο κουτί(από παπούτσια) που ζωγράφισαν υπήρχαν όλα αυτά τα υπέροχα στολίδια:

 Όπως βλέπετε έχουμε ποικιλία τόσο στα είδη των στολιδιών (ως και κρίκο για πετσέτα έφτιαξαν), όσο και στα είδη των υλικών με τα οποία ήρθαν σε επαφή τα μικρά(χαρτιά,χαρτόνια,πηλός,λινάτσα,κουκουνάρια).Κάτι επίσης σημαντικό είναι ότι σε κάποιες περιπτώσεις "ανακύκλωσαν" άχρηστα υλικά,όπως το κουτί παπουτσιών,το ρολό του χαρτιού της τουαλέτας ,που έγινε Άι Βασίλης,και χαρτιά περιτυλίγματος.
Πιστεύω ότι αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά αλλά και στην κυρία Δήμητρα.


      Τελευταία μια δικιά μας χειροτεχνία .Τη βρήκαμε σε ένα παλιότερο τεύχος του περιοδικού "Έτσι απλά" και με λίγα κομματάκια τσόχα φτιάξαμε πρωτοχρονιάτικα δεσίματα για τις πετσέτες:

 
    Για να φανεί  το σχέδιο πρέπει να τοποθετηθούν σε κόκκινη πετσέτα,και καλό είναι ,αν τις φτιάξετε, να χρησιμοποιήσετε πιο ανοιχτόχρωμη τσόχα για το πρόσωπο.Εμείς ξεμείναμε κι ο ανεφοδιασμός είναι λιγάκι δύσκολος εδώ στα βουνά τέτοιες μέρες...

CONVERSATION

2 σχόλια:

  1. Όπως κατάλαβες βολτάρω στο μπλογκ σου....χαχα

    Λοιπόν, καλά κάνεις και τα ανεβάζεις....ως φόρο τιμής σε αυτές τις γυναίκες (νηπιαγωγούς και δασκάλες) που πραγματικά έχουν φιλότιμο και δουλεύουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είσαι πάντα ευπρόσδεκτη...
    Όσο για τις δασκαλες είναι πραγματικά αξιέπαινες όταν δουλευουν με κέφι και αγάπη για τα παιδιά, την ίδια ώρα που άλλοι συνάδελφοι τους απλά γκρινιάζουν για την κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Back
to top