Σταυροδρόμια και άλλες όμορφες στιγμές...

    Σήμερα θέλω να σας μιλήσω και να σας μεταφέρω τη χαρά που έχω αυτές τις μέρες.'Ολα άρχισαν όταν στο διαγωνισμό που έκανε η simonmad ήμουν μια από τις τυχερές.Ξέρετε ποιο ήταν το δώρο; Ένα βιβλίο και μάλιστα  ένα βιβλίο που έχει γράψει η ίδια! Με πολύ ανυπομονησία το περίμενα κι έφτασε στα χέρια μου μαζί με έναν  όμορφο σελιδοδείκτη και ένα γλυκό γράμμα.


   Αρχικά να πω ότι δε θα μπορούσε να του έχει διαλέξει πιο ταιριαστό τίτλο. Ξεκίνησα να το διαβάζω το ίδιο βράδυ και χθες πια σχεδόν ξημερωθήκαμε μαζί ,ώσπου το τελείωσα! Η δυνατή του ιστορία,βλέπετε, δε σε αφήνει να το αφήσεις στη μέση... Τα γεγονότα εκτυλίσσονται το 2008,μα οι ήρωες κουβαλούν από το παρελθόν τους μνήμες ,εικόνες κι εμπειρίες που δεν τους αφήνουν να ζήσουν το παρόν όπως θα ήθελαν. Σκηνές αυτού του παρελθόντος παρεμβάλλονται στην αφήγηση κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον...Δεν περιμένετε ,ασφαλώς, να σας αφηγηθώ την ιστορία, μόνο θα σας πω ότι στο τέλος έρχεται η λύτρωση.
   Πιστεύω ότι είναι ένα βιβλίο ολοκληρωμένο,δουλεμένο πολύ που μπορεί να σταθεί άξια στο ράφι ενός  βιβλιοπωλείου δίπλα σε πολλά αλλά της σύγχρονης λογοτεχνίας μας και να κρατήσει συντροφιά σ' όποιον το επιλέξει .Δεν είμαι ειδικός αλλά ως αναγνώστης θα έχω να περιμένω πολλά στη συνέχεια από τη Μάγδα, αφού αυτό ήταν το πρώτο της βήμα...

    Οφείλω να εξομολογηθώ ότι εγώ έψαχνα πίσω από τις λέξεις να βρω όχι μόνο τους ήρωες του βιβλίου αλλά και τη Μάγδα, τη συγγραφέα, τον άνθρωπο. Και τη βρήκα ,να φτιάχνει το δικό της μοναδικό κόσμο , έναν κόσμο που το δίκαιο και το σωστό επικρατούν τελικά,ακόμα κι αν ακολουθούν δρόμους που οι ανθρώπινοι-ψυχροί νόμοι θα καταδίκαζαν. Έναν κόσμο στον οποίο οι άνθρωποι έχουν ποιότητα και ευγένεια ψυχής  , που ακόμα και τα υλικά, τα άψυχα έχουν χαρακτήρα, ενώ η φύση είναι κομμάτι του ανθρώπινου κόσμου σεβαστό και γι' αυτό προσφέρει ό,τι καλύτερο έχει,σαν ανταπόδοση. Έναν κόσμο στον οποίο οι συγγενικοί δεσμοί ενώνουν αληθινά.Ο έρωτας έρχεται μια φορά στη ζωή καθενός και αντέχει στο χρόνο,στην απόσταση, στις δυσκολίες ,ενώ συχνά είναι το μέσο που οδηγεί στην κάθαρση.
     Αυτή τη Μάγδα βρήκα,κι ένιωσα ότι  σαν γνήσιος Ιχθύς, έχει την επιθυμία να κλείσει σε μια αγκαλιά τον κόσμο μας,να τον γιατρέψει και να τον παρηγορήσει για όσα τον βασανίζουν.
Και ταυτίστηκα....




  Κι ενώ ήμουν σ' αυτή τη διάθεση, έφτασαν δύο ακόμα δώρα γεμάτα αγάπη, από δυο κοπέλες της γειτονιάς με τις οποίες επίσης επικοινωνήσαμε λίγο περισσότερο τον τελευταίο καιρό.

Πρώτη η DeeDee μου έστειλε αυτό το πανέμορφο κουτάκι ,που ήταν γεμάτο θησαυρούς:


Σήμερα ήταν η σειρά της Ρεγγίνας να μου χαρίσει τους δικούς της θησαυρούς:



     Μετά από όλα αυτά, δε χρειάζεται ,πιστεύω, να σας πω πως νιώθω...Όσα ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ και να πω ακούγονται λίγα και φτωχά. Είμαι πραγματικά τυχερή που σας βρήκα και υπόσχομαι να ανταποδώσω την αγάπη που μου δείχνετε με όποιο τρόπο μπορώ.

                                                    Να είστε όλοι και όλες  καλά!

CONVERSATION

26 σχόλια:

  1. Τι υπεροχα δωρακια ελαβες:)

    Ειναι επειδη τα αξιζεις!

    Σε φιλω και σου ευχομαι ενα υπεροχο δημιουργικο Σαββατοκυριακο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mε'γεια τα δώρα σου!!! Είναι όλα ένα και ένα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μεγια τα δωρακια σου! ειναι ολα πανεμορφα και σου αξιζουν!!! :)

    φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γειά σου Νίκη.
    Να τα χαρείς τα δωράκια!Είναι πανέμορφα!!!
    Καλό ΣΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να χαιρεσαι τα δωρακια σου,το βιβλιο εκπληκτικο ε?φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστώ για τις ευχές κορίτσια!

    Βιολέτα καλως ήρθες στο σπιτάκι μου!

    Αννα, μου είπε η Μάγδα ότι σου το'στειλε και το διάβασες,δε συμφωνείς με όσα γράφω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μπραβο Νικη μου.παντα τετοια ομορφα να δεχεσαι.πολλα φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το πληκτρολόγιό μου τρελάθηκε κι ο κέρσορας πήγαινε όπου ήθελε, μαζί και τα γράμματα! Άκυρο λοιπόν το προηγούμενο σχόλιο, ας το πιάσουμε απ' την αρχή:

    Πανέμορφο το κουτάκι της DeeDee, μαζί με ό,τι έκρυβε μέσα του, και η κάρτα της Ρεγγίνας δε δείχνει μόνο ένα όμορφο πλάνο της Κέρκυρας, τα λόγια πάνω της μαρτυρούν πως οι διαδικτυακές σχέσεις μας είναι πολύ αληθινές.

    Νίκη μου, οι ήρωες στα "Σταυροδρόμια" σ' ευχαριστούν από καρδιάς για τον τρόπο που τους υποδέχτηκες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι πιο όμορφο από το να δέχεσαι δωράκια και πόσο μάλλον χειροποίητα!
    Καλοφόρετα τα κοσμήματα...Όσο για το βιβλίο το περιγράφεις τόσο ωραία που θα ήθελα να το διαβάσω...Κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία, σωστά;
    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βάσω μου ευχαριστώ πολύ!

    Μάγδα, πραγματικά οι διαδικτυακές σχέσεις γίνονται συχνά πολύ ουσιαστικές.Κι εγώ δεν το περίμενα να είμαι ειλικρινής...
    Συγγνώμη που σε έκλεισα απότομα το πρωί...

    Ευαγγελία καλύτερα να επικοινωνήσεις με τη Μάγδα για να σου πει πώς θα το βρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πάντα δωράκια και αγάπη να δέχεσαι, κοπέλα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γεια σου Νικη μου γλυκεια! Τι ωραια δωρα που σου εστειλαν!! Πολυ ομορφο να σου χαριζει καποιος το βιβλιο που εχει γραψει ο ιδιος !! Αλλα και ολα τα αλλα ειναι πανεμορφα !! Το πιο ομορφο ομως ειναι που βλεπω να αναπτυσσονται σχεσεις επικοινωνιας μεχρι και φιλιας πραγματικης !! Να εχεις ενα υπεροχο σ/κο! Φιλακια! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Νικη απλα υπεροχοοοοοο!!νομιζα οτι ζουσα μαζι τους,ενιωθα μέλος της παρεας,την αγωνια του του φοβους,και φυσικα δεν ηθελα να το αφησω απο τα χερια,φιλια,καλο βραδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τυχερή, πήρες ένα σωρό αξιόλογα δώρα. Να είσαικαλάκαι πάντα να παίρνεις δώρα , όπως επίσης να γνωρίζεις και να δένεσαι με αξιόλογους ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οταν τα δώρα προσφέροναι με αγάπη και οχι απο υποχρέωση ,ειναι δώρα καρδιάς και πάντα μας συγκινούν!!Ευχομαι να τα χαρείς και συγχαρητήρια στα κορίτσια που σου τα πρόσφεραν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Υπεροχα τα δωρακια σου αλλα τα αξιζεις.καλο ΣΚ καλη μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γεια σου, καλώς σε βρήκα...πολύ ωραίο το βιβλίο..θα το βάλω στα υπ' όψιν όσο για τα δωράκια σου υπέροχα...Καλό ΣΚ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σας ευχαριστώ για όσα όμορφα γράφετε!

    Ριρή μου έχεις απόλυτο δίκιο.


    Ευα καλως όρισες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Είσαι πολύ τρυφερό πλάσμα όλο γενναιοδωρία και γιαυτό μας εμπνέεις όλους σ αυτό.

    Σ ευχαριστώ Νίκη μου.
    μπες εδώ:
    http://anemondixtia.blogspot.com/2011/04/blog-post_2133.html
    έχεις ..γράμμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Υπέροχα τα δώρα σου!!! Είσαι πολύ τυχερή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μεγειά τα δωράκια σου!!!Και ναι μου έχεις εξάψει την φαντασία με το βιβλίο της Σιμόν!!!Ξεχωριστό δώρο!!Πάντα τυχερή να είσαι και να σου έρχονται δωράκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Παντα χαρες και ομορφες εκπληξεις να σε περιμενουν στη ζωη σου.Πολλαααα φιλια Χ2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλημέρα!!Πάντα τύχερή!!!!Καλή Εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κάθε φορά που διαβάζουμε ένα βιβλίο και μας έχει συνεπάρει με την πλοκή του ή την τελική έκβαση και μας έχει γεμίσει με χαρά ή προβληματισμούς μας κάνει λίγο πιο σοφούς,δεν συμφωνείς?
    Πάντα να είσαι τόσο τυχερή γλυκιά μου!
    ΦΙΛΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Back
to top