Το τέλος της χρονιάς και το καλοκαιρινό ημερολόγιο

    Σήμερα τελείωσε μια ακόμη σχολική χρονιά. Αποχαιρετίσαμε τους δασκάλους μας και τις παλιές μας τάξεις κι ετοιμαστήκαμε για το καλοκαίρι,παρόλο  που εκείνο φαίνεται να μας ξέχασε φέτος... Γυρίσαμε σπίτι γεμάτοι δώρα κι ενθύμια της χρονιάς καθώς και με τα ενδεικτικά μας.
Θυμάστε πόσο τα καμαρώναμε κι εμείς κάποτε;

     Η γιορτή του νηπιαγωγείου μας ήταν για άλλη μια φορά ξεχωριστή, και πραγματικά ο πειρασμός να σας δείξω φωτογραφίες είναι μεγάλος, αλλά θα αντισταθώ. Δείτε μόνο την πρόσκληση και την τελευταία χειροτεχνία που  πήραμε στα χέρια μας.


 Εμείς αφήσαμε πίσω μας το νηπιαγωγείο, αφού και το μικρό μας από του χρόνου θα πηγαίνει στο "μεγάλο σχολείο", με μεγάλη συγκίνηση. Εκεί ζήσαμε τόσα πολλά τα τελευταία έξι χρόνια και θα θυμόμαστε το πρώτο μας σχολείο κι όλες τις δασκάλες μας με πολλή- πολλή αγάπη! Τις ευχαριστούμε όλες!


Τα τελευταία καλοκαίρια που τα μικρά μας άρχισαν να γράφουν συνηθίζουμε να φτιάχνουμε ένα "καλοκαιρινό ημερολόγιο",που όμως να είναι φτιαγμένο στα μέτρα των παιδιών, αλλά και με καλοκαιρινή διάθεση!


   Πιστεύω ότι οι μαμάδες που ασχολούνται με το scrapbooking μπορούν να κάνουν θαύματα. Εγώ σας δίνω απλά την ιδέα.
    Ξεκινάμε πάντα με την τελευταία μέρα στο σχολείο.


 Μέσα βάζουμε ό,τι μπορεί να μας θυμίζει το καλοκαίρι μας: εισιτήρια και χάρτες από τις διακοπές, φυλλάδια από ξενοδοχεία, μουσεία, εκδηλώσεις που πήγαμε, προγράμματα παραστάσεων που είδαμε, πολλές- πολλές φωτογραφίες ενώ δεν παραλείπουμε να γράψουμε το ύψος και το βάρος των παιδιών , όπως και να φτιάξουμε πάνω σε χαρτόνι τα αποτυπώματα από παλάμες και πατούσες, είναι κάτι που τα ξετρελαίνει!







  Το καλοκαιρινό ημερολόγιό μας τελειώνει την πρώτη μέρα της καινούριας σχολικής χρονιάς!

                                       
                                                  Καλό καλοκαίρι σε γονείς και παιδάκια!!!







CONVERSATION

27 σχόλια:

  1. Καλό καλοκαίρι με πολλές δημιουργίες από εσένα κι από τα παιδιά! Κατά μάνα κατά κύρη... Μέχρι να μεγαλώσουν, θα έχουν κάνει διδακτορική διατριβή στις χειροτεχνίες και οι τρεις με τη μαμά που έχουν! Το καλοκαιρινό ημερολόγιο είναι πραγματικά πολύ ωραία ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό καλοκαίρι να έχετε!!!
    Πολύ καλή ιδέα!!!
    Πολλά φιλιά!!!

    el.mar

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολυυυυυυυυυυυυυυυυυ ωραια ιδεα το ημερολογιο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φοβερή η ιδέα σου με τα ημερολόγια Νικάκι μου !!!!!! όταν περάσουν τα χρόνια και μεγαλώσουν τα παιδάκια σου αυτά τα ημερολόγια θα φαντάζουν μαγικά !!!

    Οσες μανούλες έχετε μικρά παιδάκια ξεκινήστε σήμερα κιόλας τα ημερολόγια τους και δεν θα χάσετε!!!

    Νικάκι για τι ώρα μιλάς για το κέντρο ??

    ακόμα ανωνυμη με βγάζουν τα σχόλια !!!!!!!!!!!1

    Μaria B.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια!

    Μαρία μου, θα έρθουμε Αθήνα το πρωί, φαντάζομαι 9 η ώρα να είμαστε εκεί, και θα πάμε κατευθείαν στα μαγαζιά.Συνήθως τελειώνουμε αργά το μεσημέρι κι ύστερα πάμε σπίτι. Την Παρασκευή δεν ξέρω που ακριβώς θα είμαστε υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν κι ό,τι προλάβουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. όμορφη ιδέα και ακόμα πιο όμορφες αναμνήσεις έχω από γιορτούλες στο νηπιαγωγείο! ^^ καλό καλοκαίρι σε όλα τα παιδάκια! φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πω πω μεγαλώσατε...Τον Σεπτέμβρη θα είστε και επίσημα πρωτάκια!!! Κάλό καλοκαίρι να περάσετε και να γεμίσετε τις σελίδες του ημερολογίου σας με υπέροχες αναμνήσεις...Παρεμπιπτοντως την βρήκα πολύ καλή ιδέα...λέω να την υιοθετήσω...αλλά από του χρόνου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νικούλι πολύ συγκινητική ανάρτηση...θυμίζει πολλά!
    Εύχομαι καλή πρόοδο στα παιδάκια που μεγαλώνουν και να μεγαλώνουν με υγεία και συ πάντα να τα καμαρώνεις και να τα στηρίζεις και υποστηρίζεις.
    Καλά να περάστε στην Αθήνα,έστω και τις 2 αυτές μέρες,κρίμα που δεν συμπέσαμε...
    Οσο για τις γκρίζες εικόνες της δεν διαφωνώ, ούτε τις αμφισβητώ,ούτε κάνω οτι δεν τις βλέπω (νοιώθω πραγματικά άσχημα που φοβάμαι και κοιτάζω γύρω μου καχύποπτα)αλλά έχουμε ανάγκη απο όμορφες και τις προβάλω μήπως ...
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νίκη,φοβερή ιδέα!Κάτι παρόμοιο κάνω κι εγώ αλλά με άλμπουμ φωτογραφιών,όπου στις θήκες βάζω τα διάφορα αναμνηστικά του καλοκαιριού.Όμως η ιδέα του τετραδίου είναι καλύτερη και θα εφαρμοστεί από φέτος!Ευχαριστούμε που τη μοιράστηκες μαζί μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ιωάννα μου κράτα τις αναμνήσεις! Εγώ που δεν είχα την ευκαιρία να πάω νηπιαγωγείο στο χωριό που μεγάλωσα,σου λέω ότι είναι πολύτιμες...

    Συνονόματη, ναι, από το Σεπτέμβρη θα έχω τρεις μαθητές δημοτικού πλέον!
    Ο Θεός ξέρει τι με περιμένει...

    Χαρά μου ευχαριστώ για τις ευχές! Είναι πολύτιμες!
    Έχεις δίκιο που εστιάζεις στην ομορφιά, είναι αντίσταση στο γκρίζο, συνέχισε...
    Κι εγώ λυπήθηκα που δε συμπέσαμε,αλλά δε γινόταν να πάμε νωρίτερα,είχαν να γίνουν πολλά αυτές τις μέρες...

    Χαραυγή μου χαίρομαι που σου άρεσε, να το κάνεις κι εσύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το τέλος κάθε σχολικής χρονιάς ειναι απο μόνο του ενα μεγάλο γεγονός για τα παιδιά (οπως ηταν και για μας χρόνιααααααααααα πριν- θυμηθείτε τις γυμναστικές επιδείξεις -γιασεμί ερχεται στο μυαλό μου γιατί η μανουλα μου, μου στόλιζε τα μαλλια με γιασεμιά σ
    την γιορτή)...αχ τι θύμισες Νίκη)
    ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ !!!!!!!!!!ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ ΣΤΗΝ ΘΕΟΦΑΝΙΑ ΣΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλό καλοκαίρι και επίσημα λοιπόν!!!
    Μα πόσο όμορφη η ιδέα του ημερολογίου!!
    Μπράβο,μπράβο!
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλό καλοκαίρι σε εσένα και στα παιδιά σου Νίκη!
    Ωραία ιδέα το ημερολόγιο για τα παιδάκια!
    Τυχερά τα παιδάκια σου , που σε έχουν μανούλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ριρή μου, πραγματικά όλοι θυμόμαστε με νοσταλγία τα χρόνια του σχολείου και ειδικά τις μέρες που τελείωνε η χρονιά...

    Ειρηνάκι μου ευχαριστώ, καλό καλοκαίρι!

    Καρπαθάκι, καλό καλοκαίρι και σε σας. Ξεκουραστείτε, μαζέψτε δυνάμεις κι έμπνευση για να είστε πανέτοιμοι το Σεπτέμβρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπέρα Νικούλα μου. Τι όμορφη η ιδέα του ημερολογίου, και τι ωραίες αναμνήσεις για τα πιτσιρίκια σου. Εγώ θα είμαι στο κέντρο αύριο αλλά δεν ξέρω ώρα ακόμα δυστυχώς. Τα τηλεφωνά μου είναι στο blog αν τα χρειαστείς. Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανθήλη μου ευχαριστώ!
    Έχουμε κι εμείς ένα μικρό μπέρδεμα με το πότε κυκλοφορούμε και με άλλα τέτοια ασυνήθιστα -για μας -προβλήματα, και ,μάλλον κέντρο θα κατεύουμε την Παρασκευή τελικά...Θα πάρω τα τηλέφωνα μαζί μου σε κάθε περίπτωση, αφού το πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει οποτεδήποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Υπέροχη ιδέα το ημερολόγιο!
    Καλό καλοκαίρι Νίκη μου, καλή ξεκούραση στα παιδάκια σου, με το καλό του χρόνου στο "μεγάλο" σχολείο!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η καλύτερη χρονιά των παιδιών και των γονιών μένει ανεξίτηλη στη μνήμη,και εις ανώτερα,καλή πρόοδο σε όλη την υπόλοιπη ζωή της!!!

    ΥΓ.συγνώμη που έσβησα το παραπάνω αλλά το είχα σκοτώσει χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ότι είσαι μια γλυκειά μανούλα το είχα υποψιαστεί!Τέλεια η ιδέα με το ημερολόγιο!Θα την αντιγράψω σίγουρα!!Εύχομαι να γεμίσετε το καλοκαιρινό σας ημερολόγιο με πολλές δραστηριότητες και πολύ κέφι!!!Σε φιλώ!!!
    ΥΓ.Μήπως να το ξανασκεφτείς για Αθήνα αύριο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ελενα και Ρένα σας ευχαριστώ πολύ!

    Άννα μου,ευχαριστώ για τις ευχές.Τι να σου πω; η κατάσταση είναι πολύ περίεργη, θα ξεκινήσουμε και θα δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Είναι πολύτιμο ενθύμιο!Και το χαίρονται τόσο πολύ όσο μεγαλώνουν! Εύχομαι στα παιδιά σου-στα παιδιά μας- να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα!
    Καλό καλοκαίρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τα ημερολόγια είναι πανέμορφα ,πολλή καλη δουλειά.Είμαι σίγουρη πως τα παιδιά μεγαλώνοντας θα τα φυλάνε σαν θησαυρό και θα τα δείχνουν και στα δικά τους παιδιά και θα χαίρονται.Μου έδωσες μια καλή ιδέα να φτιάξω και εγώ της κόρης μου ένα ημερολόγιο με τα ενθύμιά της.Σε ευχαριστώ και καλώς σε βρήκα στο μπλογκοσπιτάκι σου είναι υπέροχο.


    Sophie....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. καλή πρόοδο να έχουν στη ζωή τους τα μικρά σου!!!
    φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πολύ ωραία ιδέα το καλοκαιρινό ημερολόγιο. Κρίμα που τα δικά μου παιδιά μεγάλωσαν.Καλή πρόοδο να έχουν τα ζουζούνια σου. Και με γεια το καλοκαιρινό σου ....σπιτάκι.Το βουνό μύρισε θάλασσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Back
to top