Βολτες και συναντήσεις

   Να' μαστε πάλι πίσω!
Περάσαμε μια όμορφη εβδομάδα, μην αναρωτιέστε που, υπάρχει  μια αγκαλιά που ανοίγει και μας δεχεται πάντα, ειδικά φέτος που δεν έχουμε και πολλά περιθώρια για να της κάνουμε απιστίες...


   Κι η αλήθεια είναι ότι πάντα έχει κάτι ενδιαφέρον να σου δείξει, έτσι που να μη βαριέσαι ποτέ. Αυτή τη φορά κάναμε το γύρο της Αρβανιτιάς μαζί με τα παιδιά μας, μια όμορφη βόλτα ιδανική για περπάτημα σκαλισμένη στο βράχο της Ακροναυπλίας, λίγα μέτρα πάνω από τη θάλασσα, με θέα στο Παλαμήδι από τα μισά κι έπειτα.



  Εκτός από τις ομορφιές του Ναυπλίου είπαμε να κάνουμε και καμιά εκδρομούλα σε μέρη κοντινά, που είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε και φίλες καλές κι αγαπημένες από την παρέα μας!
  Πρώτη στάση στην Ερμιόνη.


   Όπου Ερμιόνη = Λαμπρινή!
 Γνωρίσαμε μια πολύ όμορφη οικογένεια με τρεις μικρές κουκλίτσες τη μια πιο όμορφη και πιο γλυκιά από την άλλη, και περάσαμε ένα πρωινό με καλή παρέα και κουβεντούλα για τους μεγάλους και παιχνίδι για τα παιδιά!
Οι ανεμοδαρμένες μαμάδες

    Τα χεράκια μας γέμισαν χαρούμενα καλοκαιρινά βραχιολάκια ,όμορφα στολίδια αλλά και όμορφα ενθύμια !

   Λαμπρινούλα ευχαριστούμε πολύ! Να είστα καλά και να καμαρωνετε τα μπουμπούκια σας!  Εύχομαι να τα ξαναπούμε σύντομα, και ξέρεις, αυτή τη φορά έχω κι άλλους που θα περιμένουν τη συνάντηση!


    Η εκδρομή είχε όμως και συνέχεια, πήραμε το δρόμο προς Γαλατά.Όταν φτάνεις στο Γαλατά νιώθεις ότι μπορείς να απλώσεις το χέρι σου και να αγγίξεις το Πόρο.


 Εκεί βρεθήκαμε σε μια  πολύ φιλόξενη βεράντα ,που είχε και θέα- όνειρο!


   Δυστυχώς οι πιέσεις που δέχτηκα ήταν αφόρητες και δεν μπορώ να δημοσιεύσω ντοκουμέντα από αυτή τη συνάντηση.... και μετά σου λέει δημοκρατία....τέλος πάντων, υποκύπτω γιατί τα κεράσματα ήταν εξαιρετικά όλα, το σπίτι μια ανοιχτή αγκαλιά, οι άνθρωποι σαν οικογένειά μας και στη συνέχεια η ξενάγηση στο νησί από πρώτο χέρι! Πώς να χαλάσω χατήρι μετά από όλα αυτά;
   Στέλνω ένα μεγάλο στην οικοδέσποινα- όλοι έχετε καταλάβει ποια είναι- και πολλές ευχές στη Χρύσα για το καινούριο ξεκίνημα που ετοιμάζει αυτόν τον καιρό.Την επόμενη φορά θα δοκιμάσουμε νοστιμιές από τα χεράκια της στο μαγαζί- βασίλειό της καθισμένοι στην προκυμαία με την απίστευτη θέα!
    Πάμε τώρα βόλτα στο καταπράσινο αρχοντονήσι.

Άποψη της πόλης με το παλάτι - προγυμναστήριο του πολεμικού Ναυτικού.

Η Βίλα Γαλήνη .

Το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, του 18ου αιώνα.

Το λιμανάκι της αγάπης.

Ο Ρωσικός Ναύσταθμος, κτίσμα για τον ανεφοδιασμό του ρωσικού στόλου, χτισμένος το 1834.
   Δυστυχώς ο χρόνος ήταν πολύ λίγος, μια γεύση προλάβαμε μόνο να πάρουμε από έναν πανέμορφο τόπο. Σίγουρα θα ξαναπάμε να μείνουμε  πιο πολλές μέρες, να ζήσουμε λίγο περισσότερο το νησί,να το περπατήσουμε, να το γνωρίσουμε.
    Ξέρουμε ότι εκεί θα βρούμε καλούς φίλους!


CONVERSATION

34 σχόλια:

  1. Χαίρομαι που τελικά .....υποκύπτεις στις πιέσεις και δεν χαλάς χατήρια.
    Φαίνεται οι απειλές ήταν μεγάάάάλες. χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο Νίκη μου...Όμορφη η βόλτα σας και πολύ όμορφες και οι συναντήσεις σας...ορατές κι αόρατες! Βλέπεις κρατάω χαρακτήρα και δεν σχολιάζω το γεγονός πως εκτός από αόρατη η φιλενάδα σου είναι και στρείδι...ή μάλλον το σχολίασα...χαχα...Θα σταθώ στην άψογη φιλοξενία όπως μας λες και θα σου πω πως δεν αμφέβαλα...έχει και προτερήματα...Να'στε καλά και να κάνετε πολλές τέτοιες αποδράσεις όσο συχνά μπορείτε Νικούλα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η φιλενάδα ΜΟΥ;;;
      Τσακωθήκατε Μαρία μου που σου κρατησε το μυστικο και δεν της μιλάς; Ε, καλά στο επόμενο διαλειμμα θα τα ξαναφτιάξετε! Χα,χα! Και για να σε πεισω να σου πω ότι το μπλογκ με τις ασκήσεις ήταν ανοιχτο στην τραπεζαρία και δουλευε!
      όχι σα μερικες ανεπροκοπες!
      Είναι κι αυτό ένα από τα προτερήματα, έτσι;

      Διαγραφή
    2. Τελικά υπέκυψες!
      Ποιός της χαλάει χατήρι;Είναι αντιστάρ τι να λέμε,αλλά απο αγκαλιά ΟΛΑΝΟΙΧΤΗ!!!
      Χαίρομαι που περάσετε τόσο όμορφα. Το Ναύπλιο είναι αρχοντικό κι ο Πόρος μαγευτικός και τα δυο πεθύμησα να τα ξαναεπισκεφθώ...προς το παρόν...πάω ταξίδι μαγικό και κολαστικό.Ευχήσου μου Καλή τύχη,θάχω πρωτόγνωρες συναντήσεις κι άντε ν αφήσουμε καλές εντυπώσεις να πάρουμε απολυτήριο...γιατί ανεπρόκοπη δεν είμαι!
      Φιλάκια πολλά (και το μαλλί σου πάει πολύ!)

      Διαγραφή
    3. Που πας Χαρά μου; Θα πας στην κυρία για την εξεταστική; Καλή επιτυχία!
      Το "ανεπροκοπη" αφορούσε εμένα που δεν έχω πιασει μολύβι στα χέρια μου και ντρεπομαι να λέω ότι δεν προλαβαίνω,αλλά τι να κάνω;
      Το μαλλί μακρυνε ειδικά για τη βάφτιση, κατι να βρει η κομμώτρια να δουλέψει.Όποτε έχει ζωή ως την Κυριακή, Δευτέρα πρωί το κόβω φανταρίστικο γιατί δεν το αντεχω άλλο!

      Διαγραφή
    4. Δεν της μιλάω Νικούλα μέχρι την Παρασκευή...Αν έχει κάνει σωστά την εργασία της θα τη συγχωρέσω...Οι ανεπρόκοπες ως πότε θα βρίσκουν δικαιολογίες;Για να δούμε...

      Διαγραφή
    5. Κυρία δασκάλα δείξε λίγη επιείκια στα κορίτσια σου ,που είναι και τόσο φιλότιμα, καλοκαιράκι επιασε κι αυτες εκει, δε σηκωνουν κεφαλι από τα μπλοκ!
      Οι ανεπρόκοπες από την άλλη έχουν μεγαλο απόθεμα δικαιολογιών, αυτη τη βδομάδα γίνονται νονές...

      Διαγραφή
    6. Με το καλό Νικούλα...Η νύφη που λέγαμε;χαχα...

      Διαγραφή
    7. Ναι, η νύφη η μεγάλη, που στο μεταξύ θέλει δυο δάχτυλα για να με φτάσει...

      Διαγραφή
  3. Τέλειες οι φωτογραφίες σου!! Υπέροχα φαίνεται πως τα περάσατε!!! Πάντα τέτοια σας εύχομαι!! Καλό βράδυ! Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. TI ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ.
    ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΜΕΡΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΙΔΑ
    ΩΡΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και που να έβλεπες και τους αφανείς πρωταγωνιστες και τα καλουδια που μας ετοίμασαν!
      Κάτι θα κάνουμε και για την Αθηνα, αφού περνάμε τόσο καλά όταν βρισκόμαστε!

      Διαγραφή
  5. Νίκη μου νομίζω ότι το ταξιδάκι σου άξιζε από κάθε άποψη!
    Ομορφα μέρη, φίλοι αγαπημένοι, τι πιο όμορφο!!!
    Πάντα να περνάς όμορφα εύχομαι!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά άξιζε!
      Ευχαριστω για τις ευχες Ελενάκι!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  6. Νίκη, είναι πανέμορφη όλη η περιοχή, την έχουμε επισκευθεί πολλές φορές. Ιδιαίτερα το Ναύπλιο, είναι από τους αγαπημένους μας προορισμούς. Φαντάζομαι ότι η εκδρομή σας έγινε ακόμα πιο όμορφη, όταν συναντήσατε τους καλούς σας φίλους!! Να είστε καλά, να ξαναπάτε σύντομα.
    Καλό μεσημέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρυβει πολλές ομορφιές ολόκληρη η περιοχη, είναι αλήθεια, κι ας επισκιάζονται κάπως απο τη γοητεία του Ναυπλίου, αξίζει να τις ανακαλύψουμε!
      Καλό βραδυ Ειρήνη μου!

      Διαγραφή
  7. Ετσι ακριβως!!!!!!!!!
    Ευχομαι να περασατε ομορφα και να γεμισατε μπαταριες!!!
    Καλη συνεχεια...!!!
    φιλια στα μικρα μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφάκι μου έστω και λίγο να αλλάζουμε παραστάσεις βοηθάει,ειδικά αυτή την εποχή, που όλοι το'χουμε τόση ανάγκη.
      Να είσαι καλά κοριτσι μου ,φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  8. Οι οικοδέσποινες του Πόρου βλέπω ότι σου άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Κρίμα μόνο που δεν μας επιτρέπεται να απολαύσουμε κι εμείς στιγμιότυπα καλοκαιρινών μπλογκοσυναντήσεων!!! Ας είναι, κάθε επιθυμία σεβαστή!!!
    Σου εύχομαι και σε άλλες εξορμήσεις με υγεία, είναι όμορφο να ταξιδεύουμε και να γνωρίζουμε μέρη και ανθρώπους από κοντά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπέτυ μου τα ξέρεις από πρωτο χερι, τι να σου λέω τωρα... σε σκλαβωνουν!
      Μακάρι να μπορούμε να κάνουμε καμιά βολτούλα κάπου-κάπου και να ανταμώνουμε όποτε μπορούμε!

      Διαγραφή
  9. Τι όμορφη διαδρομή...τι ωραίες φωτογραφίες...πόσο χαίρεσαι να βλέπεις να σμίγουν φίλες που έκαναν παρέα όλο το χειμώνα...άντε να ανηφορίσετε...έχετε και στο Βορρά φίλες που περιμένουν να σας γνωρίσουν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ αυτός ο Βορράς πόσες φίλες κρύβει!
      Όπως λέγαμε και με την Κικίτσα είναι κριμα που δεν είναι ευκολο να βρεθούμε, αλλά απο την άλλη κι εδω μέσα που βρεθήκαμε πάλι τυχερες είμαστε!
      Φιλάκια διαδικτυακα κι ευχες να γίνουν κάποτε και πραγματικά!

      Διαγραφή
  10. Νίκη γειά σου Είχα καιρό να σε δω και βλέπω πως πάντα έχεις εκπλήξεις από ταξίδια και πάντα βρίσκεις τον τρόπο να κάνεις ταξιδιωτικό ρεπορτάζ Μέρη που τα έχουμε δεί τα κάνεις πάντα ενδιαφέροντα Μπράβο σου !Τα παιδιά σου μεγάλωσαν βλέπω , να τα χάιρεσαι ! Πολλά φιλιά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου ευχαριστώ! Οι βόλτες μας ανανεώνουν λιγάκι και μας δίνουν δύναμη, όταν μαλιστα συνδυάζονται και με καλή παρέα ακομα περισσοτερο!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  11. Νίκη μου χαίρομαι για την εκδρομούλα σου σε εξαιρετικούς προορισμοπύς!!!Για μένα το Ναύπλιο είναι η ωραιότερη πόλη της Ελλάδος!!Χαίρομαι που πέρασες τόσο όμορφα και που συναντήθηκες με τις φίλες, που παρεπιπτόντως είναι ιδιαίτερα αγαπητές και σε μας!!!Νάστε καλά να ανταμώνετε!!Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρυσάνθη μου και για μένα έτσι είναι, η ομορφότερη πόλη κι η πιο αγαπημένη!
      Ειμαι βέβαιη ότι οι φίλες είναι αγαπητες γιατί το αξιζουν!
      Φιλιά πολλ΄'α!

      Διαγραφή
  12. Τι ωραία βόλτα, αναζωογονητική.... με συναντήσεις με αγαπημένα πρόσωπα (κι' ας μην αγαπούν τη δημοσιότητα μερικά!!!).... Υπέροχη κι' αυτή η μεριά της Ελλάδας μας, να είστε καλά και να κάνετε πολλές τέτοιες εξορμήσεις!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΛΟπως τα λες Φιλία μου,πανέμορφα μέρη! Τους φίλους τους αγαπάμε κι ας μη θέλουν δημοσιότητα, αφήνουν τη φημη τους να πλανάται όλο μυστήριο!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  13. Νικούλα μου τί όμορφη εκδρομή μας πήγες;!! Απίθανη!! Χαίρομαι που περάσατε ωραία!! Και όμορφα βραχιολάκια βλέπω, και όμορφα κοριτσάκια βλέπω!!! Φιλάκια πολλά , να περνάτε υπέροχα γλυκούλες μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΝΙΚΗ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ!!!!!!
    ΟΜΟΡΦΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑΙΑ ΕΚΔΡΟΜΟΥΛΑ!!!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. πάντα όμορφα ταξίδια να κάνετε!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μπράβο Νίκη !!!παντα τέλεια να περνάτε ολο χαρές και ομορφιές στις διακοπές σας!καταπληκτικες οι φωτο σας και υπέροχα θα περάσατε στην συναντηση με την Λαμπρινή και τις κούκλες της!Καλό μήνα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Back
to top