Αυγά ξύλινα, αυγά πήλινα κι αυγά ...από κότες

  Έφτασε η Μεγάλη Εβδομάδα και μαζί όλα αυτά που φέρνει, δουλειές και προετοιμασίες για τη μεγάλη γιορτή, φροντίδες για το σπίτι και τους γύρω μας αλλά και πιο συχνή συμμετοχή στις ακολουθίες της εκκλησίας, πώς αλλιώς να νιώσεις Πάσχα;  Με όλα αυτά η καθημερινότητα αλλάζει κι ακόμα κι αν είναι πιο κουραστική είναι αλλιώτικη κι αυτό από μόνο του είναι αρκετό πολλές φορές.
    Φέτος διακόσμησα κάμποσων ειδών αυγουλάκια, με τι  άλλο; με ντεκουπάζ, άλλα για το σπίτι, άλλα για το μαγαζί κι άλλα για δωράκια.Οφείλω να ομολογήσω ότι αυτές οι καμπύλες επιφάνειες είναι λιγάκι ζόρικες και θέλουν όσο γίνεται μικρότερα μοτίβα για να γλυτώσουμε όσο τις πολλές ζάρες.
     Η Σωσώ θα μπορούσε να μας πει πολλά για τους άπειρους συμβολισμούς που κρύβει ένα αυγό και για το πως συνδέεται και με το Πάσχα και με την Άνοιξη αλλά νομίζω ότι ο πιο σημαντικός είναι ότι μέσα από κει γεννιέται  ζωή, δεν υπάρχει πιο αισιόδοξο μήνυμα απ' αυτό.
    Τα ξύλινα αυγά τα έφτιαξε ο καλός μου, μερικά μεγάλα που στέκονται μόνα τους και μερικά σε φυσικό μέγεθος που μπορούν να κρεμαστούν από ένα βιδωτό μεταλλικό γαντζάκι ή να σταθούν πάνω σε βάσεις από καπάκια πλαστικών μπουκαλιών.









     Τα πήλινα τα πήραμε από ένα εργαστήριο κεραμικών και μου έκαναν εντύπωση  γιατί ήταν δυο κομμάτια, ανοίγουν δηλαδή, για να μπουν μέσα σοκολατάκια και καραμέλες.(το πλαστικό γρασίδι φταίει που γέρνουν)










    Για δοκιμή άδειασα και μερικά αληθινά αυγά, δυστυχώς οι κοτούλες μας δεν κάνουν άσπρα αλλά μπεζ. Η διαδικασία είναι η γνωστή... σπιρομέτρηση: Ανοίγουμε δυο τρυπούλες , σπάμε με ένα καλαμάκι για σουβλάκι τη μεμβράνη του κρόκου και φυσάμε. Η Λαμπρινή είπε ότι είναι πιο εύκολο να είναι τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου και όχι από το ψυγείο και συμφωνώ, επίσης αν σιχαίνεστε μπορείτε να βάλετε λίγη διάφανη μεμβράνη από πάνω για να μην ακουμπάτε το αυγό, ούτως ή άλλως η τέχνη απαιτεί θυσίες! Στο τέλος πέρασα από μέσα λίγο χόρτο και τα κρέμασα από ένα ξερό κλαδί.




  Κι αυτή είναι η πρώτη λαμπάδα της βαφτιστήρας μας.
  Επίσης στο μπλογκ της κυρίας Ευαγγελίας μπορείτε να δείτε εικόνες από τα Λαζαράκια που φτιάξαμε στο σχολείο μας με τα παιδάκια μας!

   Πολλές ευχές σε όλους, καλή Ανάσταση!

CONVERSATION

34 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ !ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΝΙΚΗ ΜΟΥ!!!!
    ΥΠΕΡΟΧΑ ΤΑ ΑΓΟΥΛΑΚΙΑ ΣΑΣ!!!
    ΕΓΩ ΕΦΤΙΑΞΑ ΑΠΟ ΧΑΡΤΙ!!!
    ΧΡΟΝΟΒΟΡΟ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟ!!!!!
    ΤΑ ΞΥΛΙΝΑ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΟ, ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ!!!!!
    ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειναι ολα πανεμορφα!!!!!!Καλο Πασχα να εχεις!!!!Φιλια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Oλα υπέροχα, όλα πανέμορφα!
    Καλό Πάσχα Νίκη μου, να περάσεις πολύ όμορφα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ομορφα πολύ όμορφα τα αυγά που στολίσατε , με το συμβολισμό τους , μόνο υπέροχα θα μπορούσαν να είναι . Τα αυγά του καλού σου μου άρεσαν λίγο περισσότερο επειδή είναι καλοφτιαγμένα από ανδρικό χέρι και έχει μεγάλη αξία.
    Νίκη μου Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ όμορφα όλα τα αυγά που έφτιαξες, Νίκη μο!!! Μπράβο και στον καλό σου για τα ξύλινα! Σας εύχομαι καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ωραιο το blog σου!!!
    Καλως σε βρηκα..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και του χρόνου με υγεία και χαρά να φτιάξετε τόσο πανέμορφα αυγουλάκια!
    Καλή Ανάσταση-φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα. πολύ όμορφα όσα έφτιαξες. Ειδικά τα κεραμικά αυγά μου άρεσαν ιδιαίτερα. Χάρηκα που βρεθήκαμε. Καλό Πάσχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι όμορφα αυγουλάκια!!!!!Η αλήθεια είναι,ότι δε μπορώ να ξεχωρίσω κανένα!!!!!Μου αρέσουν όλα πολύ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα! Τι να πρωτοθαυμάσω και τι να πρωτοδιαβάσω σε αυτό το μπλογκ; Χαίρομαι που σε ανακάλυψα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το οτι είσαι καλλιτέχνης και ο,τι κάνεις είναι ΑΡΤΙΟ,δεν χωράει αμφισβήτηση,οτι έχεις άντρα χρυσοχέρη κι αυτό διαπιστωμένο,οτι μαζί κι οι δυό κάνετε θαύματα,το βλέπουμε μπροστά μας περίτρανα. Εδω όμως θα σ επιπλήξω γιατί με τη φωτογράφιση αδίκησες κατάφωρα τις υπέροχες δημιουργίες σου.Είπαμε,ΠΟΤΕ ΒΡΑΔΥΝΗ ΛΗΨΗ και σ εσωτερικούς χώρους.Τέτοια πλατεία έχετε απέναντι!
    Νικούλι έχω το θάρρος να σου λέω τα κακώς κείμενα,ναι; Ξέρεις οτι θαυμάζω απεριόριστα τη δουλειά και τις ικανότητές σου και θέλω να αναδεικνύονται ακόμα περισσότερο.Βέβαια η πολύ ανάδειξη δημιουργεί ρίγη ζήλειας,αλλά τι να κάνουμε...θα τ αντέξουμε κι αυτό!
    Φιλιά πολλά κοριτσάκι μου και να περνάτε καλά.
    ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέρα, Νίκη! Τι όμορφα πράγματα έχεις φτιάξει, και τι όμορφα που τα παρουσιάζεις - με το κατάλληλο ντεκόρ! Να παρατηρήσω πως έχουμε παρόμοια έπιπλα, παραδοσιακού τύπου... Καλή εβδομάδα και Καλή Ανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ όμορφα, μπράβο σου! Και του χρόνου με το καλό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πανέμορφα όλα...δε ξέρω ποιο να διαλέξω..τα λάτρεψα όλα..
    όμορφη και η λαμπάδα
    Καλή Μεγάλη Εβδομάδα και καλό Πάσχα
    υγ-δες εδώ http://delfinaki-sunset.blogspot.com/2013/03/blog-post_5.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Νίκη μου, τι όμορφα αυγουλάκια είναι αυτά που βλέπουν τα ματάκια μου!!!
    Το ένα πιο όμορφο από το άλλο!
    Με πολύ κέφι, μεράκι, αγάπη ! Να'σαι πάντα καλά! Και του χρόνου με υγεία, χαρά και ευτυχία! Τις καλύτερες ευχές μου για σένα και την οικογένειά σου! Να περάσεις πολύ πολύ όμορφα! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Νίκη μου, χόρτασε το μάτι μου αυγουλάκια!! Τι όμορφα που τα έκανες όλα!!!! Και τα αληθινά, τι ωραία!!! Πολύ μου άρεσαν έτσι όπως τα στόλισες, πάνω στο κλαδί!! Μπράβο σου!!!
    Και η λαμπαδίτσα πάρα πολύ όμορφη!!!
    ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΟΜΟΡΦΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ, ΠΕΡΙΤΡΙΓΥΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΓΑΠΟΥΝ!!
    ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!
    Με την αγάπη μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Νικούλι μου με ξεπέρασες στην ....αυγοπαραγωγή!!!!χα χα
    Πολύ πολύ όμορφα και συμφωνώ απολύτως μαζί σου για το ....ζόρι των ....καμπυλών τους, που όμως το ξεπέρασες επιτυχώς όπως και την ....σπιρομέτρηση!!!!
    Φιλιά πολλά πολλά σε όλους.
    Καλό μήνα και καλή Ανάσταση να έχετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πωπω!!Καταπληκτικά τα αυγά σας!!Μπράβο σας!! Υπέροχα!Καλό μήνα και καλή Ανάσταση γλυκούλα μου!!Να περάσετε υπέροχες γιορτές!!!φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλημέρα Νίκη μου!Τί όμορφα πού τά έφτιαξες τά αυγουλάκια σου!Πάντα θαυμάζω τήν υπέροχη δουλειά σου!!Καλό μήνα καί καλή Αναστάση!!Νά περάσετε πανέμορφα μέ τήν οικογένειά σου!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πάντα τέτοια όμορφα να φτιάχνετε και περνάτε καλα και δημιουργικα!
    Καλη Ανάσταση και καλο μηνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πολλά!
    Πολύ όμορφα!
    Συνεργατική δημιουργία και εντυπωσιακά ντεσέν!

    Να περάσετε υπέροχα στις γιορτές του Πάσχα Νίκη μου!
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πολύ όμορφα όλα
    Καλό μήνα και Καλό Πάσχα
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Θαυμάζω και ρολάρω,ρολάρω και ενθουσιάζομαι με την όμορφιά τους !καλοδουλεμένα με πανέμορφα μοτίβα!τα αυγοπουλιά υπέροχα οι πεταλούδες παν'εμορφες και πολύ ταιριαστές Δεν έχω λόγια για τα κρεμαστά,μου θύμισαν τα νιάτα μου οταν Μ.Παρασκευή ξυπνούσα η μαμά φρόντιζε μία τέτοια σύνθεση με το κατάλληλο τραπεζομάντηλο να υπάρχει στην φρεσκοβαμμένη αυλή μας αχ!αχ!Μπράβο Νίκη τα έφτιαξες όλα άψογα !!!Οσο για το άδειασμα των αυγών εγώ έχω άλλο τρόπο πιο καθαρό και εύκολο κατά την γνώμη μου.Αφού τρυπήσω το αυγό τόσο όσο να περνά το σωληνάκι από της τρόμπας από ένα άδειο μπουκάλι κρεμοσάπουνου. Σπάζω τον κρόκο και αρχίζω να τρομπάρω στα μισά προσθέτω και λίγο νερό,το αναταράσσω και συνεχίζω έως ότου αδειάσει το πλένω και προσθέτω ελάχιστη χλωρίνη ,ξεπλένω με άφθονο νερό ,λίγο ξύδι και είναι έτοιμο!!!(το ανακάλυψα, μόνον και μόνον διότι δεν αντέχω την μυρωδιά του!)Ευχομαι ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ με πολύ αγάπη χαρά και διασκέδαση!!Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Φανταστικά όλα!!! Καλό Πάσχα με υγεία και αγάπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Εύχομαι από καρδιάς, η Ανάσταση του Θεανθρώπου να γεμίσει την καρδιά σου με αγάπη και γαλήνη!! Καλό Πάσχα σε σένα και τους δικούς σου ανθρώπους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. "Ωωωω, μεγάλε Μάγιστρε του ντεκουπάζ, κάνε να γίνω κι εγώ - σαν μεγαλώσω - σαν τη Νικούλα, φίνα ντεκουπέρ, εμπνευσμένη φωτοσκιαντζού και δημιουργική χειροτέχνισσα" ! Αυτή είναι η προσευχή μου μια φορά την ημέρα μ πας και δω χαϊρι ! χχχχχααααααααα
    Χριστός Ανέστη με Υγεία, Χαρά και Αγάπη !!!
    Και που είσαι, Νικούλα, έχεις εξασφαλισμένη επ' αόριστον διαμονή στην 1000 αστέρων επαυλή μου (χχχχαααααα) υπό την προϋπόθεση ότι θα μου μάθεις τα μυστικά της τέχνης σου ! Γιατί άμα περιμένω από το μεγάλο Μάγιστρο, σώθηκα !
    Πέρα από τα αστεία, πρέπει να κανονίσουμε μάζωξη εξοχική και πολλά εκλεκτά μέλη ! Η Πρόσκληση είναι ανοιχτή και περιμένει αποδέκτες !!!
    Φιλιά Πολλάαααααα !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Νίκη μου τα αυγουλάκια σου είναι πανέμορφα. Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά. Πραγματικά υπέροχη δουλειά. Μπράβο!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανοιξιάτικες Δημιουργίες : ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΣΑΣ
    http://delfinaki-sunset.blogspot.com/2013/03/blog-post_5.html
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλησπέρα Νίκη με τις όμορφες κατασκευές σου! Χρόνια πολλά! Σου χαρίσαμε ένα βραβειάκι, μπορείς αν θέλεις να το πάρεις από εδώ:
    http://tosxolikopareaki.blogspot.gr/2013/05/blog-post_14.html#axzz2TG445NFw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ενα μεγάλο μπράβο!!!ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ!!!ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Back
to top