Άλλη μια σχολική χρονιά τελείωσε


  'Οσα χρόνια κι αν περάσουν αυτή η εποχή μένει ίδια. Έχει γεύση κεράσι και παγωτό, έχει μυρωδιά ξερού χόρτου, την αίσθηση από το ζεστό αεράκι στο δέρμα και φως τόσο λαμπερό που πρέπει να μισοκλείσεις τα μάτια.
    Και το σχολείο τελειώνει  κι έρχεται η ξενοιασιά μαζί με λίγη τόση δα μελαγχολία. Όμορφα περάσαμε και φέτος, μάθαμε, παίξαμε, ζοριστήκαμε, χαρήκαμε ή απογοητευθήκαμε και καμιά φορά. Το αγόρι μας αποχαιρέτησε και αυτό το Δημοτικό και το πρώτο κουδούνι του Σεπτέμβρη θα μας βρει με δυο παιδιά στο Γυμνάσιο! Αλλάζουν οι ηλικίες, τα ενδιαφέροντα, τα παιχνίδια και μου φαίνεται σαν ψέματα... Χαίρομαι όμως που κάθε εποχή και κάθε ηλικία τη ζούμε με όλη μας την ψυχή.
    Το μικρό μας σχολείο κι ο σύλλογος γονέων κάτι είπαν να ετοιμάσουν για το τέλος.  Για αρχή μια ξεχωριστή εκδήλωση που έγινε στο πνευματικό μας κέντρο, πολύ διαφορετική από ό,τι είχαμε κάνει ως τώρα. Κοντά μας βρέθηκε το μουσικό σχήμα "Λύραυλος" και μας οδήγησε σε ένα ταξίδι σε χρόνια αρχαία με πολύ μουσική αλλά και σε καινούριες ιδέες και κατασκευές. Η ομάδα αυτή μελετά και κατασκευάζει μουσικά όργανα με τον τρόπο που το έκαναν οι αρχαίοι Έλληνες και παίζει μουσική, ενώ εξηγεί και στα παιδιά τον τρόπο και τα υλικά κατασκευής καθώς και τη θέση που είχε η μουσική στη ζωή των προγόνων μας. Γνωρίσαμε πάνω από τριάντα μουσικά όργανα σε μια παράσταση που χαρήκαμε μικροί - μεγάλοι!














  Στο δεύτερο μέρος είδαμε να μεταμορφώνονται σε μουσικά όργανα απίστευτα υλικά : καλαμάκια, σωλήνες ποτίσματος, τρόμπες ποδηλάτου και άλλα απίθανα που δεν έβγαζαν απλά ήχο αλλά έπαιζαν κανονικά μουσική!




        Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Λύραυλος ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και επισκέπτεται πολλά σχολεία δωρεάν, χάρη στη χορηγία του ιδρύματος Κωστόπουλου. Μπορείτε να μπείτε στην ιστοσελίδα τους lyravlos.gr και να μάθετε πολλά περισσότερα Πάρτε μια γεύση με ένα μικρό βίντεο από ένα άλλο σχολείο.




   Την Παρασκευή, που ήταν κι η τελευταία μέρα το πρόγραμμα είχε πάρτι στην αυλή. Αφού πήραμε βαθμούς κι ενδεικτικά βγήκαμε έξω. Η τσίκνα είχε αρχίσει να ανεβαίνει...



     Τα τραπέζια άρχισαν να στρώνονται, πιάτα και ποτήρια να γεμίζουν....

   
      ενώ τριγύρω τα πιτσιρίκια έστησαν μπουγέλο μέχρι τελικής πτώσεως!




     Στο τέλος μικροί και μεγάλοι βρέθηκαν χέρι- χέρι σε χορούς κυκλωτικούς.


    Όπως καταλαβαίνετε οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ξεχωριστούς μας δασκάλους για όσα έκαναν για μας και για όσα ανέχτηκαν από εμάς και φέτος. Στο τέλος της χρονιάς μικρά δωράκια αναλαμβάνουν να πουν αυτό το ευχαριστώ. Κι όταν έχεις δασκάλες τα πράγματα είναι εύκολα κι οι επιλογές για το δώρο απεριόριστες. Όταν έχεις δάσκαλο όμως; Από πέρυσι είχα φυλάξει την ιδέα της Λαμπρινής από εδώ, η οποία προσαρμόστηκε στα διαθέσιμα υλικά και στο γούστο μας.
    Ένα γλαστράκι με κασπό- μαυροπίνακα μαζί με άλλα σχολικά, μεταφέρουν ένα μήνυμα από καρδιάς.




     Η  Σοφούλα έφτιαξε βραχιολάκια για τις συμμαθήτριες και τις καθηγήτριες της τάξης τους σε δυο τύπους και άπειρα χρώματα. Πλεκτά από κηροκλωστή είχαν μάθει να φτιάχνουν στα μαθήματα χειροτεχνίας που γίνονταν κάθε Τετάρτη στο Πνευματικό κέντρο από την κ Ελένη Σχίζα. Τα φτιάχνουν με έναν πλαστικό κύκλο (πχ καρούλι κορδέλας) πάνω στο αποίο καρφώνουν μικρά καρφάκια και στερεώνουν τις θηλιές. Όταν ξαναφτιάξει υπόσχομαι να βγαλω φωτογραφίε ςκαι να σας δείξω τον τρόπο.


Επίσης έκανε και μερικά με μικρές χαντρούλες με βάση ένα εύκολο  tutorial από το pinterest.



    Εύχομαι καλή ξεκούραση σε όλους, να έχουμε ένα ξένοιαστο καλοκαίρι και να μαζέψουμε δυνάμεις για την επόμενη χρονιά!

   

CONVERSATION

20 σχόλια:

  1. Και του χρόνου να είσαστε καλά με υγεία .Καλό καλοκαίρι να περάσετε όμορφα και να ξεκουρασθείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή αρχή στο γυμνάσιο, να χαίρεσαι τα παιδιά σου και πάντα επιτυχίες.
    Το δωράκι του δάσκαλου με το όμορφο μήνυμα από καρδιάς είναι πάρα πολύ ξεχωριστό και επίσης πολύ όμορφα και τα βραχιολάκια που έφτιαξε η Σοφούλα.
    Καλή ξεκούραση και καλό καλοκαίρι
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από τις φωτογραφίες σου καταλαβαίνουμε πως ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή εκδήλωση !! Και τα βραχιολάκια όλα πολύ ωραία, μπράβο !!!
    Καλή ξεκούραση, καλό Καλοκαίρι !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. υπεροχα ......υπεροχαααααααα.............μα τι καλα περασατε..θελω κ γω να τους δω...με συγκινησες πολυ..........απιθανη πρωτοβουλια!!!!!!!! σ ευχαριστω για την συμμετοχη στον διαγωνισμο μου.χαιρομαι που με βρηκες κ σε βρηκα.θα τα λεμε ....φιλια στον μαγικο τοπο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπέροχα! Αξιέπαινες οι μαθητικές δραστηριότητες. Κάτι τέτοια είναι που μένουν στα παιδιά.
    Καλό Καλοκαίρι, καλές διακοπές και με δύναμη τον Σεπτέμβρη για το Γυμνάσιο!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νίκη σου εύχομαι ολόψυχα να έχετε ένα λαχταριστό,όμορφο,χαρούμενο δημιουργικό καλοκαίρι!!!Καλή πρόοδο και στις τρεις αγάπες σας αλλά ιδιαίτερα στο πρωτάκι του γυμνασίου!!!¨Ομορφη και ιδιαίτερη η σχολική σας γιορτή!είστε πάντα πρωτοπόροι!!!Φιλάκια πολλά πολλά με αγάπη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πολύ όμορφη εκδήλωση ....και όμορφες φωτογραφίες .....και του χρόνου...
    σας ευχομαι κάλο καλοκαίρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ώρα για ξεκούραση !! Σας εύχομαι ένα υπέροχο καλοκαίρι και δύναμη για το επόμενο έτος που θα έρθει!! Πολύ όμορφες φωτογραφίες που καταγράφει όμορφες στιγμές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γλθκιά μου Νίκη αυτή σου η ανάρτηση ξεχειλίζει από όμορφα συναισθήματα σε κάθε της λέξη !! Εντυπωσιάστηκα με τα μουσικά όργανα , τον τρόπο κατασκευής και τα υλικά !!!Μια τέτοια προσπάθεια και τέτοια εκδήλωση για το τέλος της χρονιάς λίγες φορές έχω δει και είστε αξιέπαινοι όλοι σας !!! Να χαίρεσαι τα παιδάκια σου και να έχετε χαρούμενο και ξεκούραστο καλοκαίρι!!!
    Φιλάκια από καρδιάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ όμορφη η εκδήλωσή σας, Νίκη μου!!!
    Και του χρόνου, καλή πρόοδο στα παιδιά και καλές διακοπές!!!!!!!!!
    Φιλάκια!
    Το μαύρο γλαστράκι έγινε πολύ ωραίο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και επισημα καλο καλοκαιρι Νικη μου!
    να περασετε σουπερ!
    φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι απίθανη εκδήλωση! ΄Ενα μεγάλο μπράβο στο Σύλλογο Γονέων για όλη τη διοργάνωση...
    Από ότι φαίνεται το διασκεδάσατε και κλείσατε τη σχολική χρονιά με κέφι και χορό!!
    Καλή πρόοδο στα παιδιά και καλό καλοκαίρι να έχετε...
    Φιλιά...
    **Αννιώ**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημερα Νικη μου!!!! Τι ομορφα που περνατε!!!!!!!!!
    Τα δωρακια για τους δασκάλους σας είναι τελεια!!!
    Λατρεψα τις λεπτομερειες με τα σχολικα ειδη στο γλαστρακι!!!!!!!
    Να περασετε ενα υπεροχο και ξεκουραστο καλοκαιρι!!!
    Και του χρονου με υγεια!!! Φιλακια!!!!!!!!!!! :******

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. τι ομορφα που περνατε !!!!
    καλο καλοκαιρι να εχεις !
    φιλια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολλά συγχαρητήρια στο Σύλλογο Γονέων του σχολείου σας Νίκη, όλες οι εκδηλώσεις που μας έχεις παρουσιάσει κατά καιρούς είναι πολύ ξεχωριστές και ιδιαίτερες! Η όρεξη και το μεράκι περισσεύουν στη Βυτίνα!
    Καλό καλοκαίρι, σε μικρούς και μεγάλους!
    Την αγάπη μου και πολλά φιλιά :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εντυπωσιάστηκα από τα ξεχωριστά όργανα !
    Καλό καλοκαίρι σε όλους μας και πάντα
    να περνάτε τόσο όμορφα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εμείς ακολουθούμε τους ίδιους δρόμους στα σχολεία με τα παιδιά μας!Καλή πρόοδο σε όλους και συγχαρητήρια για όλες τις εκδηλώσεις που είχατε για να το γιορτάσετε!Τα δωράκια εντάξει,τι να πω?Έγιναν καταπληκτικά και χαιρομαι πάρα πολύ!!!Μπράβο Νικούλα μου,να είστε όλοι καλά!!Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ω, χάσαμε μεγάλο γλέντι!! καλό καλοκαίρι.. ο Λύραυλος.. κάνει θαύματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ωωωω, μα τί ενδιαφέροντα πράγματα διοργανώνετε, βρε παιδί μου!!! Καλές διακοπές λοιπόν, σε όλα τα παιδιά και καλή τους ξεκούραση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Back
to top