Τραπέζι κήπου από παλια ραπτομηχανη



        Και να που φτασαμε στο Φεβρουάριο, μια ανάσα απο την Άνοιξη, κι οι creative bloggers αναζητούν ιδεες για μεταμόρφωση επίπλων. Ιδανική εποχή για ανανέωση μέσα κι εξω από το σπίτι! Εγω δεν έχω τολμήσει ποτε να βάψω κάποιο έπιπλο ή γενικά να κάνω κάποια μεγαλη αλλαγη, σαν αυτες που θαυμάζω, αλλά από καιρό έψαχνα ευκαιρία να σας δείξω ένα ιδιαιτερο τραπέζι εξωτερικού που έχουμε φτιαξει από παλιά ραπτομηχανή.






   Σιγα το πρωτότυπο, θα μου πείτε. Ε, σταθειτε λίγο. αυτη η αλλαγή είναι λίγο πιο πρωτότυπη.
Τη βαση της παλιάς ραπτομηχανής τη βρήκαμε σ' ένα παλαιοπωλείο, είναι μαντεμένια και πολύ βαριά- μάλλον ήταν μηχανή τσαγκάρη. Από πάνω, για επιφάνεια τραπεζιού, παραγγείλαμε ένα κομμάτι μαρμαρο, σε γκριζες αποχρώσεις. Δεν είναι βέβαια μαύρο μάρμαρο Βυτίνας, αλλά ταιριάζει στις αποχρώσεις του χωριού. Ο μαρμαράς το βίδωσε πάνω στη βάση.


   Το σχήμα του καπακιού είναι στρογγυλό και ζητήσαμε να μας κάνουν και μία τρύπα.



  ... γιατί κάτω απο το τραπέζι βάλαμε μια -επίσης παλιά- γλάστρα με βάση και μέσα φυτέψαμε ένα δεντρακι. Και τη βάση και τη γλάστρα τις αφήσεμε με τις φθορες και τα σημάδια του χρόνου επάνω τους.




  Εμείς, που δεν έχουμε καθόλου αυλή, το έχουμε τοποθετήσει έξω απο το μαγαζί και το χρησιμοποιούμε σαν σταντ για τα προιόντα. 


Το φανταζομαι όμως σε αυλές σπιτιών κι εξοχικών, ακόμα και σε βεράντες, να μαζεύει γυρω του οικογένειες και παρέες, απο το πρωινό καφεδάκι ως το βραδυνό ποτό, και κάθε εποχή να αλλάζει όψη: το καλοκαίρι να κρεμονται απο τα κλαδιά του φαναράκια, το χειμώνα φωτάκια και την άνοιξη πουλάκια!


  Ελπίζω να σας άρεσε! Βρείτε περισσότερες ιδεες για μεταμορφώσεις και αλλαγες χρήσης σε έπιπλα, στα μπλογκς της ομάδας:


CONVERSATION

18 σχόλια:

  1. Τέλειο έγινε.... και όμορφο και χρήσιμο και πρακτικό !!!
    Κι εγώ έχω φτιάξει από παλιά ραπτομηχανή Σίγκερ μαντεμένια, με άσπρο μάρμαρο και την έχω στο σαλόνι.... και η δική σου όμως μ αρέσει πάρα πολύ με τη γλάστρα !!!!
    Μπράβο, πολύ ωραία μεταμόρφωση !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρυχαριστώ Ράνια μου! Ναι και με λευκό μαρμαρο θα είναι ωραίος συνδυασμόα, αφου είναι και μέσα και δε θα λερωνεται.
      Φιλιά!!

      Διαγραφή
  2. Νίκη μου, λατρεύω την υπέροχη αυτή ιδέα! Ελπίζω να σε επισκεφτώ ξανά σύντομα και να δω το νέο σου τραπεζάκι από κοντά!!! Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πραγματικά το λάτρεψα Νικη! Μα τι υπεροχη ιδεα ειχες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκτός ότι πέτυχες μια υπέροχη μεταμόρφωση Νίκη μου, είναι πολύ χρήσιμο το τραπεζάκι που έφτιαξες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νίκη μου έγινε υπέροχο!! Όλοι θα ήθελαν στη βεράντα τους ένα τόσο όμορφο τραπέζι! Το δεντράκι στο κέντρο προσθέτει "ζεστασιά" στο ψυχρό μάρμαρο! Εξαιρετικό, μπράβο σου!
    Φιλιά καλό Σ/Κ
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μου άρεσε η ιδέα με το μάρμαρο με την τρύπα στη μεση!
    Πολύ πρωτότυπο.
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νίκη υπέροχο! Και λειτουργικό απόλυτα και πανέμορφο. Τι να πω. Το απολαμβάνω. Μακάρι να το είχα σε κάποιο κήπο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ ωραία η ιδέα και η υλοποίησή της!Είναι ότι πρέπει για τον χώρο που το έφτιαξες και όπως λες μπορείς ανάλογα με την εποχή να το διακοσμείς ανάλογα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ομορφιά της δημιουργίας θέλει πετάγματα ψυχής Νίκη μου, θέλει ευαισθησίες, θέλει κουλτούρα. Κι αυτός που δημιουργεί βλέπει την ομορφιά πριν ακόμη τα χέρια δημιουργήσουν. Γι αυτό ότι φτιάχνεις γίνεται τέχνη μαγική. Πολύ όμορφο το τραπεζάκι σου Μπράβο!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νίκη μου αυτά τα τραπέζια από ραπτομηχανές είναι πραγματικοί θησαυροί! Έγινε τέλειο και πραγματικά ζηλευτό! Να το χαρείτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. μα ποσο τελειοοοοοο που το εκανες στρογγυλο κ με το πηλινο κατω φοβεροοοοοοοοοοο
    μπραβο ΝΙΚΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ ωραία ιδέα και το αποτέλεσμα καταπληκτικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μα να μην το παρω είδηση Νικη μου τόσες μερες; ραπτομηχανή διαβασα τυχαια σε φιλη και ετρεξα να δω τι ραβεις...χα.χ.α οταν είδα ομως την μεταμόρφοση της έπαθα πλάκα. Όταν η φανατασία ειναι δημιουργική σε παει πολύ μακρυα..οπως η δική σου ..υπεροχο και πολύ χρήσιμο..μπράβο μικρη μου ..
    Να είστε καλα και να προσεχετε όλοι.. την αγαπη μου παντα .. φιλιααα!💚

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Back
to top