Μικρά χεράκια, μεγαλα έργα

  Καλή Σαρακοστή σε όλους!
Κανονικά αυτή η ανάρτηση θα έπρεπε να αφορούσε τις φετινές απόκριες, πώς περάσαμε, τι ντυθήκαμε και όλα τα σχετικά, έλα όμως που πριν λίγες ώρες το αγόρι μου ολοκλήρωσε το έργο που έφτιαχνε για μέρες, δεν μπορώ να μη σας το δείξω! Ο καμβάς είχε τυπωμένο το σχέδιο και μαζί τις μπογιές με αριθμούς επάνω ώστε να μπαίνουν στα προκαθορισμένα σημεία, το παιδάκι μου όμως τα αγνόησε όλα αυτά, πήρε τις μπογιές "της μαμάς" (=ακρυλικά) και ζωγράφισε όπως ήθελε.



     Τώρα όσοι έχετε παιδάκια σίγουρα με καταλαβαίνετε, όσοι δεν έχετε ακόμα μπορείτε να με κοροϊδέψετε όσο θέλετε, κάποτε θα βρεθείτε στη θέση μου !

     Και μια που ασχολούμαστε με έργα από μικρά χέρια δείτε και τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου όπως τα έφτιαξαν ομαδικά η Ε' και η ΣΤ' τάξη.

Το θέμα δεν είναι που λείπει  ένα, αλλά που δεν μπορούμε να βρούμε ποιο...

   Αλλά και οι υπόλοιπες τάξεις δίνουν ρέστα στα καλλιτεχνικά. Με κάθε είδους υλικά  κοντεύουν να κρύψουν κάθε εκατοστό των τοίχων μέσα κι έξω στο σχολείο.







 Οι χαρταετοί μας!

Αν την είχε φάει πόσες σκοτούρες θα γλιτώναμε...
     Ψυχή όλων αυτών η κυρία Ευαγγελία. Εκτός από όσα κάνει η ίδια με τα μικρά μας έχει δημιουργήσει και το θεσμό των "δημιουργικών μαμάδων". Κάθε εβδομάδα μία μαμά επισκέπτεται την τάξη του παιδιού της και φτιάχνει κάτι μαζί με τα παιδιά, κατασκευή, συνταγή ή ό,τι άλλο θέλει.
Όταν ήρθε η σειρά μου κάναμε ζωγραφική με τα δευτεράκια. χρωματίσαμε λευκά χαρτιά με κηροπαστέλ και μετά τα βάψαμε από πάνω με μαύρη τέμπερα, μόλις στέγνωσαν τα ξύσαμε με την ανάποδη των πινέλων και εμφανίστηκαν χρωματιστά σχέδια.



  Δεν ήταν δική μου ιδέα, ήταν της Φανής μας που δουλεύει με παιδιά και ξέρει τι τα ενθουσιάζει!

   Για το τέλος ένα τραγούδι, έτσι για να καλωσορίσουμε την άνοιξη.

CONVERSATION

39 σχόλια:

  1. ομορφη και γλυκια αναρτηση!!!φιλια πολλαα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε καταλαβαίνουμε Νικούλα!!! Πολύ καλή δουλειά έκανε το παλικάρι μας...μπράβο!Βλέπω πάντως πως το καλλιτεχνικό το'χετε εκεί πάνω στα βουνά!Μπράβο σ'όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα' ναι μάλλον από το πολύ οξυγόνο Μαρία μου!
      Ευχαριστώ για την κατανόηση προς τη χαζομαμά, φανταζομαι και το δικό σου έρωτα, που τον έχεις και μονάκριβο!
      Φιλιά πολλά!!

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα Νίκη και καλή σαρακοστή. Καλά έκανε ο μικρός και ακολούθησε το ένστικτο γιατί το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο.
    Οι χειροτεχνίες του σχολείου είναι χαρούμενες που σημαίνει οτι φτιάχτηκαν από
    ευτυχισμένα παιδάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή Σαρακοστή Νικόλ μου,
      ευτυχισμένα παιδάκια και χαρούμενος δασκάλους έχουμε φετος, και τους καμαρώνουμε όλους!

      Διαγραφή
  4. Ένα χαμόγελο ζωγραφίστηκε στο πρόσωπό μου! Σ' ευχαριστούμε για της γλυκιά ανάρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ταλαντούχο το αγόρι σου. Έκανε πολύ ωραία δουλειά. Οι κατασκευές των μαθητών πολύ ωραίες και πολύ έξυπνη ιδέα να δημιουργήσετε το θεσμό των δημιουργικών μαμάδων. Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε για τα καλά λόγια, όλα ξεκινούν από το σχολείο, εμεις απλά ακολουθούμε με χαρά τις καλές ιδέες!

      Διαγραφή
  6. Μου αρέσουν τα πιτσιρίκια που αυτοσχεδιάζουν και δεν ακολουθούν τις οδηγίες κατά γράμμα! Κι απ' ό,τι φαίνεται, ο γιος σου έχει μια χαρά ένστικτο!

    Σ' ό,τι αφορά τα 7 θαύματα, αν κατάλαβα καλά, σας λείπει ο Κολοσσός της Ρόδου. Με εντυπωσίασαν το άγαλμα του Δία κι οι κήποι της Βαβυλώνας! Μπράβο στα παιδιά, στους δασκάλους τους και στις "δημιουργικές μαμάδες"!

    Οι αναρτήσεις σου ξεχειλίζουν πάντα από ζωή και αισιοδοξία! Φιλιά πολλά :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε καλώς την!
      Πάλι μας εξαφανίστηκες κι αν αυτό δε σημαίνει καινούριο βιβλίο αλοίμονό σου!
      Ναι, ο Κολοσσός λείπει από τα 7 θαυματα, πλάκα δεν έχουν; Ο φάρος της Αλεξάνδρειας σαν σπίτι στο Πήλιο είναι, κι ο Δίας λιγάκι κουρασμένος...χα,χα! Δεν το συζητώ, οι κρεμαστοί κηποι- που έφτιαξαν τα παιδάκια μου- είναι οι καλύτεροι, κι εγω η πιο μετριοφρων, βεβαίως!
      Φιλιά πολλά σε όλους σας!!

      Διαγραφή
  7. Μπράβο στα παιδιά , που έχουν διάθεση κ φαντασία!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥΥ ΩΡΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα Νίκη!Καλή Σαρακοστή!!Μπράβο στο αγοράκι σου!!!Πολύ όμορφες οι κατασκευές!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κατά μάνα κατά κύρη, κατά γιο και νοικοκύρη! Καλή Σαρακοστή Νικούλα σε εσένα και σε όλη την οικογένεια σου! Εκεί στη Βυτίνα κάνετε θαύματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλενάδα συνονόματη σ' ευχαριστούμε, να είστε καλά κι εσείς!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  11. Μπράβο στους μικρούς καλλιτέχνες, που εκφράζουν τόσο όμορφα την δημιουργικότητά τους! Μπράβο και σε εσάς Νίκη, που τα ενθαρρύνετε με τον καλύτερο τρόπο!
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρήνη μου έτσι είναι οι μικροί καλλιτέχνες θέλουν ενθάρρυνση, μόνο καλό έχουν να πάρουν από τέτοιες δρεστηριότητες!

      Διαγραφή
  12. Τι τρυφερή ανάρτηση! Βλέπω, το μήλο έπεσε ακριβώς κάτω από τη μηλιά!! Καλλιτεχνική φλέβα και το παλλικάρι σου!! Πώς να μην καμαρώνεις!! Και πολύ καλά κάνεις, Νίκη μου!
    Αλλά και όλα τα παιδάκια είναι αστεράκια!!
    Ενα μεγάλο μπράβο σε μικρούς και μεγάλους για τις όμορφες δημιουργίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα τα παιδιά είναι αστεράκια Πέπη μου, αρκει να τα αφήνουμε να λάμπουν και να μην τα πνίγουμε στην καθημερινότητα εμείς οι μεγάλοι.
      Ευχαριστούμε!

      Διαγραφή
  13. Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις μικρά χεράκια να δημιουργούν τόσο όμορφα πράγματα.Το αγοράκι σου είναι σωστός καλλιτέχνης,οπότε καλά έκανε και διάλεξε τα δικά του χρώματα.Τα αλόγα είναι υπέροχα, να χαίρεσαι τον μικρό σου ζωγράφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟΣ Ο ΚΑΜΒΑΣ!!!ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΑΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ!!!!ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ..ΦΙΛΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολλά Μπράβο Νίκη για τον λεβέντη σου!...δίκαια καμαρώνεις!
    Μπράβο και στους μαθητές σας,στη δασκάλα τους και στις μαμάδες που συμετέχουν!
    απ`ότι μας δείχνεις τα παιδιά σας είναι πολύ δημιουργικά!
    Να περνάτε όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Νικάκι μου δεν εκπλήσσομαι με το ταλέντο του μικρού σου!!!! Ξέρω πολύ καλά από που αντλεί όλη του την όρεξη και την ενέργεια για δημιουργία!!! Τα συγχαρητήρια μου για το καμβαδάκι του και τη σύνθεση των χρωμάτων που διάλεξε!!! Είναι φοβερός!!! Συγχαρητήρια βεβαίως και σε όλα τα μικρούλια που δημιουργούν απίθανα πράγματα και γεμίζουν εκτός από χρώμα, γνώσεις και ερεθίσματα τους ψυχρούς τοίχους της αίθουσας!!!! Μπράβο σου κοριτσάκι μου για όσα κάνεις... ( ξέρεις εσύ)!!! Καλή δύναμη και πολλά πολλά πολλά φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Nίκη μου ο μικρός σου είναι ένα μεγάλο αστέρι! Να τον χαίρεσαι κοριτσάρα μου! Από Βυτίνα είσαι? Εγώ μενω Πύργο ειμαστε κοντά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δικαιωματικά του ανήκει η ανάρτηση...ο κόπος και το ταλέντο του ανταμείβονται με τον θαυμασμό μας και τα όμορφα σχόλια μας!!!!Μπράβο του για ελευθερία επιλογής χρωμάτων.Φαίνεται ότι ξέρει να ορίζει καλά τον χειρισμό των πινέλων..
    Ενδιαφέρουσες και δραστηριότητες των μικρών μαθητών...Χαίρομαι την κάθε μου επίσκεψη στο μπλοκοσπιτάκι σου.... Καλό σου βράδυ και πολλά φιλάκια και αυτήν την φορά ιδιαίτερα στον μικρό σας ζωγράφο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. μπράβο στον μικρό για το όμορφο έργο του και μπράβο στις δημιουργικές μαμάδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χάθηκε τελικά το σχόλιο μου!!!!!
    Έλεγα λοιπόν τα θερμά μου συγχαρητήρια στον ταλαντούχο μικρό ζωγράφο!!!! Μοναδικός ο πίνακας του, με υπέροχα χρώματα και ο τρόπος που τα χειρίστηκε τέλειος!!!!!
    Μπράβο και σε όλους τους μικρούς καλλιτέχνες του σχολείου και ένα ακόμα μεγάλο μπράβο στην κυρία Ευαγγελία που είναι η ψυχή όλων αυτών των δραστηριοτήτων!!!!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Νίκη μου, την ανάρτηση αυτή, την κηρύσσω αγαπημένη μου. Το γιατί, προφανές!!!
    Ξέρεις την αγάπη μου για τα παιδιά!!(Προσοχή, ενθουσιάστηκα και θα πολυλογήσω)
    ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΔΑΣΚΑΛΑ ΣΑΣ,(Γιατί πάντα, πίσω από τέτοιες δουλειές, γεμάτες ενθουσιασμό, κρύβεται μια υπέροχη δασκάλα, που μεταδίδει γνώσεις και ενθουσιασμό. Αξιέπαινη και παράδειγμα προς μίμηση η ιδέα της, όσο αφορά την επίσκεψη μαμάδων στο σχολείο)
    ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΕΣΕΝΑ, ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΥΠΕΡΟΧΗ ΜΑΝΟΥΛΑ, ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ, ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ!!!
    ΜΑ ΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!!!!!!! ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΉ Η ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ!!!! ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!!!! Ο γιος σου, ταλέντο, να του δώσεις ένα φιλία, και να τους πεις ένα μεγάλο μπράβο από εμένα!!!!
    Σε ευχαριστούμε γι' αυτή την ανάρτηση, που μας έφτιαξε τη μέρα Νίκη μου!!!
    Φιλιά πολλά!!!
    Και καλή Σαρακοστή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Όλα τέλεια!!!!! Τι να πω; Μπράβο στη διάθεση που έχετε, στο πνεύμα συνεργασίας και στην αγάπη που έχετε για τα παιδια!! Και του χρόνου με υγεία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Back
to top