Πόσο ψηλά μπορούμε να φτάσουμε;

    Οι χαρταετοί της καρδιάς μας ανεβαίνουν και πετούν ψηλά για να φτάσουν στη Βέροια και να πάρουν μέρος στη γιορτή αγάπης για το παιδιά. Αυτή τη φορά δυστυχώς οι χαρταετοί πετούν λυπημένοι κι εμείς τους δίνουμε να κουβαλήσουν και το αντίο μας στη Μπέτυ που έφυγε τόσο νωρίς...
Χαρταετοί της καρδιάς

   Η ακούραστη Ποδηλάτισσα όμως δίνει την καρδιά και σ' αυτή την προσπάθεια κι όλοι βάζουμε από ένα μικρό λιθαράκι. Καλή επιτυχία από καρδιάς!
   Χαρταετοί πήλινοι με ντεκουπάζ χαρτοπετσέτας και κορδελένιες ουρίτσες:




    Και σελιδοδείκτες από καμβά ζωγραφισμένοι με ακρυλικά:



    Μαζί θέλουμε να στείλουμε κι ένα από τα παραμύθια μας που έχει θέμα το χαρταετό. Δεν είναι καινούριο, το είχαμε δημοσιεύσει και παλιότερα εδώ, αλλά ταιριάζει με το θέμα της γιορτής.


ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΤΑΕΤΟ


            Μια φορά κι έναν καιρό σε ένα σπίτι, που βρισκόταν στην πλαγιά ενός βουνού, ζούσαν τρία αδερφάκια με τους γονείς τους. Τα ονόματά τους ήταν : Σοφία, Χαράλαμπος και Θεοφανία. Τους άρεσε πάρα πολύ το σπίτι τους, γιατί ήταν χτισμένο στην άκρη του δάσους και γύρω του είχε πολλά λουλούδια  και δέντρα που φιλοξενούσαν πουλιά, μέλισσες ,πεταλούδες, ακόμα και τζιτζίκια το καλοκαίρι. Επίσης, είχε και θαυμάσια θέα: από το μπαλκόνι τους έβλεπαν κάτω στους πρόποδες του βουνού το χωριό και πιο κάτω τη θάλασσα. Ένα μόνο  δεν τους άρεσε. Το σπίτι ήταν μακριά από το χωριό και από τους φίλους τους. Πολλές φορές ένιωθαν μόνα, ειδικά όταν οι γονείς τους δούλευαν  και δεν είχαν χρόνο γι’ αυτά.
            Μία τέτοια μέρα ,που τριγυρνούσαν και δεν ήξεραν τι να κάνουν, θυμήθηκαν το χαρταετό τους,  που τον έφτιαξαν μαζί με τον μπαμπά την Καθαρή Δευτέρα. Ήταν μεγάλος και πολύχρωμος , αλλά δεν κατάφεραν να τον πετάξουν, γιατί εκείνες τις μέρες έβρεχε. Σήμερα ο καιρός ήταν καλός. Ο Μάιος κόντευε να τελειώσει και ένα αεράκι φυσούσε απαλά. Δεν ήταν Καθαρή Δευτέρα , βέβαια, αλλά αυτό δεν τους ένοιαζε. Έτσι, έβγαλαν το χαρταετό έξω από την αποθήκη και τον τράβηξαν στην αυλή. Όμως,  καθώς τον σήκωναν, ένα πιο δυνατό κύμα αέρα έκανε το χαρταετό να σηκωθεί απότομα και να πετάξει  παίρνοντας μαζί του και τα παιδιά, που κρατιούνταν ξαπλωμένα πάνω του!
            Πόσο φοβήθηκαν τα τρία αδερφάκια! Στην αρχή αγκαλιάστηκαν και ήθελαν να κλάψουν, αλλά γρήγορα άνοιξαν τα ματάκια τους και θαύμαζαν όσα έβλεπαν από ψηλά. Ήταν μαγικά. Ως τότε δεν μπορούσαν ούτε να φανταστούν πως είναι να πετάει κανείς και να βλέπει τα πάντα μικροσκοπικά: τα σπίτια, τα δέντρα, τους ανθρώπους και τα ζώα του χωριού. Ξαφνικά, είδαν δίπλα τους έναν γλάρο να πετά. Τον κοίταξαν παραξενεμένα, γιατί βρίσκονταν αρκετά μακριά από τη θάλασσα. Αυτός όμως τα πλησίασε και ,αφού τα χαιρέτησε, τους ζήτησε να τον ακολουθήσουν. Ε, αυτό πια ήταν απίστευτο, γλάρος να μιλάει;. Παρόλα αυτά ,ο χαρταετός ακολούθησε πορεία προς τη θάλασσα,  κατέβηκε σιγά και  ακούμπησαν στην παραλία, ανάμεσα σε πολλούς γλάρους.
            Τότε ήρθε κοντά τους ο γλάρος που είχαν δει για να λύσει όλες τις απορίες τους. Τους είπε για τα χρόνια παλιά , τότε που μιλούσαν οι άνθρωποι με όλα τα πλάσματα και μεταξύ τους υπήρχε αγάπη, σεβασμός και συνεργασία. Μα οι άνθρωποι νομίζουν πως έγιναν δυνατοί και δεν έχουν ανάγκη κανέναν. Έτσι οι φωνές των ζώων τους φαίνονται ακαταλαβίστικες. Ύστερα τους έδειξε τη βρόμικη παραλία και τους εξήγησε πόσο δύσκολα έβρισκαν φαγητό, πια. Γι’ αυτό πετούσαν ως την πλαγιά μήπως βρουν κάτι να φάνε.
            Τα παιδιά λυπήθηκαν, αλλά  η συνέχεια ήταν πιο όμορφη. Η φιλοξενία των γλάρων  είχε και πολλά παιχνίδια, τρέξιμο στην παραλία και τραγούδια. Όλα ήταν μοναδικά. Περνούσαν τέλεια , μα  κάποτε τα παιδιά κουράστηκαν και σκέφτηκαν ότι οι γονείς τους θα τα έψαχναν. Πώς θα γύριζαν όμως πίσω; Το αεράκι δεν έφτανε να τα ανεβάσει ψηλά. Οι γλάροι είχαν μια ιδέα. Μαζεύτηκαν όλοι γύρω από το χαρταετό, που ήταν πάνω σε ένα ψηλό , λείο βράχο, και άρχισαν να κουνούν τα φτερά τους με δύναμη. Το ρεύμα του αέρα που δημιούργησαν σήκωσε το χαρταετό και το ταξίδι της επιστροφής ξεκίνησε μέσα σε χαρούμενα φτερουγίσματα. Τα παιδιά χαιρετούσαν τους καινούργιους τους φίλους και υποσχέθηκαν να μην ξεχάσουν ποτέ όσα είδαν και άκουσαν εκείνη τη μέρα.



CONVERSATION

19 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφοι οι χαρταετοί σου !!!!! Καλό τους ταξίδι !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νικούλα μου υπέροχες οι δημιουργίες σου..... αυτούς τους σελιδοδείκτες τους λάτρεψα, σκέτη γλύκα!!!! Πολλά πολλά φιλιά και ευχές για όμορφη εβδομάδα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νιίκη μου καλημέρα σου και καλή βδομάδα.
    Οι κατασκευές σου υπέροχες. Οι σελιδοδείκτες το κάτι άλλο.
    Όμως το παραμυθάκι ήταν ένα όνειρο.
    Νάχει καλή επιτυχία η εκδήλωσή σας εύχομαι.
    Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πανέμορφοι οι χαρταετοί σου, Νίκη μου!!!!!!! Καλοτάξιδοι να είναι μαζί με το όμορφο παραμυθάκι σου!
    Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ απολύτως, φανταστικοί οι χαρταετοί σου! Σίγουρα θα αρέσουν πάρα πολύ! Φιλάκια και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και οι χαρταετοί σου, αλλά και το παραμύθι που θα τους συνοδέψει είναι υπέροχα!
    Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πόσο όμορφα είναι όλα !!!!!!!! Μπράβο !!!!!!!
    Καλοτάξιδοι να είναι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχεις δίκιο Νίκη μου, είμαστε όλοι λυπημένοι αλλά και χαρούμενοι που θα πραγματοποιήσουμε το όνειρο της φίλης μας!!!!!
    Δε χρειάζεται να πω πόσο όμορφα και καλοδουλεμένα είναι τα έργα σου όπως πάντα!!!!!
    Φιλάκια πολλά!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ ψηλά εύχομαι!!!!!!!!
    Τους λάτρεψα τους σελιδοδείκτες!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με τόσο όμορφα πράγματα που έφτιαξες Νίκη μου πολύ ψιλά !!!!
    Είναι πάρα πάρα πολύ όμορφα οι χαρταεοι και μου άρεσαν πολύ
    οι σελιδοδείκτες ....Μπραβο σου ...
    καλήμερα και φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μα πόσο ωραία είναι όλα όσα έφτιαξες!
    Τέλεια όλα! Τόσο οι πήλινοι χαρταετοί όσο και οι σελιδοδείκτες από καμβά! (ωραία και η ιδέα να είναι από καμβά!)
    Καλή και δημιουργική συνέχεια Νίκη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πανέμορφοι Νίκη μου! Καλοτάξιδοι να είναι! Την καλησπέρα μου & τα φιλιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Νικούλι μου
    μπορεί οι χαρταετοί μας να πετούν λυπημένοι γιατί χάθηκε ο εμπνευστής τους τόσο πρόωρα,αλλά θα χαρίσουν χαμόγελα σε παιδάκια που τόχουν ανάγκη
    Κι εσύ ξέρεις να δίνεις απλόχερα αυτή τη χαρά,με τις μοναδικές σου όπως πάντα δημιουργίες
    ΑΞΙΟΖΗΛΕΥΤΕΣ!!!
    Φιλιά πολλά και στους μικρούς ήρωες του παραμυθιού
    την αγάπη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρα Νίκη μου!!Πανέμορφες οι δημιουργιες σου!!
    Λάτρεψα τούς χαρταετούς!!Καλοτάξιδοι!!Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν έχω λόγια!!!!πανέμορφες δημιουργίες!!!!καλή συνέχεια!!!φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πανεμορφοι οι χαρταετοι σου καθως και το παραμυθακι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σίγουρα θα φτάσουν πάρα πολύ ψηλά οι υπέροχοι και καλόγουστοι χαρταετοί σου Νίκη μου!!!
    Το παραμυθάκι σου, τρυφερό και διδακτικό, θα το διηγηθώ στην εγγονούλα μου Μάγδα.
    Πολλά φιλάκια και καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. πολύ όμορφη η συμμετοχή για τη γιορτή αγάπης στη Βέροια.Το παραμυθάκι σου όμως είναι τόσο γλυκό τόσο ανθρώπινο. Βέβαια εδώ φαίνεται και πόσο οι άνθρωποι ξέφυγαν από την ανθρωπιά υπάρχουν όμως και σημάδια αγάπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. πολύ όμορφη η συμμετοχή για τη γιορτή αγάπης στη Βέροια.Το παραμυθάκι σου όμως είναι τόσο γλυκό τόσο ανθρώπινο. Βέβαια εδώ φαίνεται και πόσο οι άνθρωποι ξέφυγαν από την ανθρωπιά υπάρχουν όμως και σημάδια αγάπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Back
to top