Το Ονειροποιείο γίνεται 6!

   Ο Δεκέμβριος μας έφτασε και μαζί και τα γενέθλια του Ονειροποείου.
Και πόσο τον αγαπάμε αυτόν το μήνα, που είναι ο τελευταίος του χρόνου αλλά και ο πιο γιορτινός και παραμυθένιος απ' όλους! Όσο οι νύχτες μεγαλώνουν, όσο το κρύο δυναμώνει, τόσο οι άνθρωποι αναζητούν τη συντροφιά των ιστοριών που έρχονται από παλιά για να ζεστάνουν τις ψυχές και να φωτίσουν το μυαλό. Τα λαμπιόνια κι οι φωτιές ανάβουν, οι καλικάντζαροι φτάνουν κι αρχίζουν τις σκανταλιές, οι κουζίνες μοσχοβολούν μέλι και κανέλα κι αν είμαστε τυχεροί θα δούμε λευκές νιφάδες να πετούν έξω από το παράθυρο...
   Η αναμονή για τη μεγάλη γιορτή, αυτή που δίνει ελπίδα όσο δύσκολα κι αν είναι όλα γύρω μας, φέρνει τόσες ετοιμασίες σε κάθε σπιτικό και μαζί αναμνήσεις από χρόνια που σηκωνόμασταν αξημέρωτα για τα κάλαντα και στολίζαμε το δέντρο με κυπαρισσόμηλα που βάφαμε ασημί... Έτσι προσπαθούμε να πιάσουμε το νήμα και να φέρουμε τα έθιμα να τα ζήσουν και τα παιδιά μας, για να στολίζουν κάποτε και τις δικές τους μνήμες.
   Το τέλος του χρόνου γίνεται μια πολύτιμη ευκαιρία να αναλογιστούμε όσα έγιναν και να ονειρευτούμε όσα θα έρθουν. Σε κάθε νέα αρχή ψάχνουμε για καλά σημάδια, καλούς οιωνούς και ανθρώπους που θα μας φέρουν θετική ενέργεια.
   Το Ονειροποιείο συνηθίζει στα γενέθλιά του να παρουσιάζει τα γουράκια για τη νέα χρονιά και να χαρίζει τρία από αυτά μετά από κλήρωση, έτσι σαν ένα μικρό ευχαριστώ για όλους τους φίλους που μοιραζόμαστε αυτά τα χρόνια σκέψεις, ιδέες, δημιουργίες και χαιρόμαστε αυτή την παρέα. Αν θέλετε να πάρετε μέρος αφήστε ένα σχόλιο και πείτε μου ποιο σας αρέσει. Αν δεν έχετε μπλογκ απλά γράψτε το email σας για να επικοινωνήσουμε. Η κλήρωση θα γίνει την Δευτέρα 12/12.

   Για αρχή μερικά από τα βοτσαλάκια που πήραν τα βουνά για να φορέσουν τα γιορτινά τους.












   Πάντα υπάρχουν και τα πιο κλασικά σχέδια, το ρόδι το πιο χαρακτηριστικό σύμβολο αφθονίας, ο τυχερό πέταλο, το δέντρο με τις ευχές και μαζί μπλέκονται χιονονιφάδες, ματάκια και καρδιές.














 
 
     Εύχομαι καλές γιορτές με αγάπη σε όλες τις καρδιές με μια πολύ ιδιαίτερη πέτρα, για να μη νομίζετε ότι μόνο η Χαρά βρίσκει τέτοιες...




    Η ανάρτηση με χαρά παίρνει μέρος στην αντίστροφη μέτρηση της Δέσποινας.


Μετράμε αντίστροφα για τα Χριστούγεννα μαζί για 3η χρονιά με δωράκια

CONVERSATION

31 σχόλια:

  1. Πότε πέρασαν τα χρόνια βρε αγάπη μου; Πέρασε τόσος καιρός γνωριμίας και κατάθεσης ψυχής; Τρομερό δεν είναι; Εύχομαι το ονειροποιείο μας να γίνει 100 να μας γεμίζεις με τις όμορφες εικόνες σου και την αγάπη σου!!! Τα γούρια σου είναι ονειρεμένα, εύχομαι να φέρουν γούρι πρώτα σε εσάς και ύστερα σε όλους τους άλλους!!!Σε φιλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν ψέματα μου φαίνεται κι εμένα Κικίτσα μου, 6 χρόνια και πόσα δεν άλλαξαν στη ζωή μας από τότε, ε; Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές κοριτσάκι μου, σε φιλώ!

      Διαγραφή
  2. Ούτε κι εγώ το πιστεύω ότι πέρασαν τόσα χρόνια, γιατί κι εγώ το Φεβρουάριο τα κλείνω, το σπιτάκι μου δλδ.
    Να είμαστε καλά Νίκη μου, να τα λέμε για πολλά πολλά χρόνια ακόμα.
    Τα γουρακια, πανέμορφα. Μου αρέσει η βαρκούλα επάνω στο βότσαλο.
    Να είστε όλοι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαζί ξεκινήσαμε Ρένα μου και βρεθήκαμε σ΄αυτόν τον κόσμο. Μα κάρι να συνεχίσουμε για πολύ ακόμα!
      Φιλιά σε όλους σας!

      Διαγραφή
  3. Χρόνια πολλά στο blog σου Νίκη μου και πολλές ευχές για την δική σου τη γιορτή που είναι σε λίγες μέρες!
    Τα γούρια σου πολύ πρωτότυπα, λαμπερά, γιορτινά, ότι πρέπει για να φέρουν καλοτυχία στην χρονιά που έρχεται.
    Το δεύτερο με την βαρκούλα το λάτρεψα. Υπέροχη πέτρα.
    Νίκη μου σου εύχομαι καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου σ΄ευχαριστώ για τις ευχές. Χαίρομαι που σου αρέσουν τα γουράκια μου.
      Καλές γιορτές!!

      Διαγραφή
  4. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΆ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟΠΟΙΕΙΟ ΣΟΥ ΝΙΚΗ ΜΟΥ! ΝΑ ΤΟ ΧΑΙΡΕΣΑΙ, ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΕΞΕΛΙΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ! ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΧΑΡΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΣΟΥ ΝΑ "ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ" ΚΑΙ ΝΑ ΓΊΝΕΤΑΙ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΓΑΠΗΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!
    ΤΑ ΓΟΥΡΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΙΔΑΙΤΕΡΑ ΕΚΕΙΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΜΑΛΤΟ, ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΑ ΣΤΙΣ ΠΕΤΡΟΥΛΕΣ ΞΕΧΩΡΊΖΟΥΝ! ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΑΡΠΑΣΤΑ!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ! ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Ειρήνη μου! Μακάρι να συνεχίσουμε όλοι μας αυτήν την προσπάθεια στα επόμενα χρόνια και μαζί και την παρέα!
      Πολλά φιλιά, να περνάτε καλά!!

      Διαγραφή
  5. ΝΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΣΤΗΣΕΙΣ ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ και πάντα να βρίσκεις καρδιές στο δρόμο σου γιατι αξίζεις, οχι μόνο πέτρες ;), Τα Γιορτινά που έβαλες όπως πάντα καλόγουστα και ξεχωριστά!
    Συ εύχομαι κι αυτή η χρονιά νάναι τυχερή και να σου φέρει υγεία για όλα τα μέλη της οικογένειας!
    Φιλιά πολλάάάάά Χ 5.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει, οι πέτρινες καρδιές είναι αυτές που συμβολίζουν τις άλλες, τις γεμάτες αγάπη και ζεστασιά που πραγματικά τις θέλουμε στη ζωή μας...
      Φιλιά κι από εμάς, καλές γιορτές!!

      Διαγραφή
  6. Νικούλα μου να τα εκατοστήσει το "Ονειροποιείο" σου, και εσύ κούκλα μου να είσαι πάντα καλά για να το στολίζεις με τις υπέροχες δημιουργίες σου!!! Αισθάνομαι πολύ τυχερή που εξ αιτίας αυτού του όμορφου blog μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω έναν υπέροχο άνθρωπο σαν και εσένα!!!!! Τα γούρια σου ξεχωριστά - όπως και ότι κάνεις - ας φέρουν τύχη σε όποιον τα αποκτήσει!!!! Πολλά πολλά φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγω νιώθω πολύ τυχερη για όλους τους ανθρώπους που γνώρισα μέσα από εδώ και ιδιαίτερα για εκείνους που βρεθήκαμε από κοντά και τους εκτίμησα ακόμα περισσότερο...
      Φιλιά πολλά ,ευχαριστώ από την καρδιά μου!

      Διαγραφή
  7. Αχ!! αυτές οι γιορτινες αφορμες τι ομοεφες που είναι Νικη μου μας δινεται η ευκαιρία να αναπολύσουμε και να χαρούμε με όσα μας συναισθήματα μας εχει προσφέρει το μπλοκινκ..χαιρομαι για την φιλία που αναπτύξαμε εδω μεσα ...να είσαι για πολλα πολλα χρόνια ακομα μαζι μαζι πεφτουν γενεθλια μπλοκ και γιορτή ε;..χι..χι.!!
    Τα γουρακια σου τέλειαααααααα!!! τυχερούλεςπου θα τα αποκτησουν και εσύ να ε΄ισαι κλα και να δινεις χαρα.. στους γύρω σου Νικακι μου.. να περνας ομορφα..οτικαι να κανεις... φιλακιαααα!! θα τα πουμε και μεθαυριο.. ναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρούλα μου πραγματι αυτές οι μικρές αφορμές πάντα μας δίνουν ευκαιρίες να καταλάβουμε τι έχουμε και να χαρούμε. Ευχαριστώ για τις όμορφες ευχές, Σε φιλώ γλυκά!!

      Διαγραφή
  8. Πάρα πολύ όμορφες δημιουργίες !!!
    Μπράβο Νίκη, καλές γιορτές και καλή συνέχεια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πως πέρασαν τόσα χρόνια! Χρόνια γεμάτα όνειρα και δημιουργία! Πολύ όμορφα όλα τα γουρια...Και του χρόνου με υγεία εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ✿゚ه° ·.
    Enfeites lindos, criativos, decorativos e muito alegres!
    Parabéns pelo aniversário do blog e parabéns pelo trabalho bonito e criativo!!!
    Bom fim de semana!
    Beijinhos.
    💕ه° ·.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπράβο Νίκη για τις όμορφες διαδρομές που έχουμε κάνει παρέα μέσα από το μπλογκ σου. Με το καλό να έρθουν οι γιορτές και να καλοπεράσεις με τους αγαπημένους σου. Τα γούρια σου είναι εξαιρετικά και πρωτότυπα κι αν τύχει να είμαι τυχερή θα προτιμήσω ένα με βότσαλο, πιστεύοντας ότι είναι μαζεμένο από κάποια ακρογιαλιά της Λευκάδας!! Φιλάκια πολλά και καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι βέβαια από τη Λευκάδα Ευγενία μου, από εκεί έφερα ένα μόνο ου το κρατάω για δικό μου, αλλά νομίζω μπορούμε να φανταστούμε ότι ένα κύμα τα έφερε από εκεί στις ακτές της Πελοποννήσου, γιατί όχι;
      Φιλιά πολλά και σ΄ευχαριστώ!!

      Διαγραφή
  12. Κι ακόμα χρόνια πολλά να ταξιδεύεις με το Ονειροποιείο σου! Που τόσο θα 'θελα να δω μια μέρα από κοντά, Νίκη μου! Πολύ κομψά και όμορφα τα γουράκια!
    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να γίνει κάποτε Αλεξάνδρα μου, ε, δεν είμαστε και πολύ μακρια. Ευχαριστώ πολύ, καλό μήνα και σ΄εσένα!!

      Διαγραφή
  13. Χρόνια πολλά στο μπλογκ σου Νίκη μου. υγεία, δύναμη κι ευτυχία σε σένα! Υπέροχα τα γούρια σου το ένα πιο εμπνευσμένο από το άλλο. Καλή συνέχεια σε ότι κάνεις εύχομαι :)

    http://artdecorationcrafting.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Χριστίνα μου! Πολλές ευχές κι από εμένα!!

      Διαγραφή
  14. Χρόνια πολλά και θερμές ευχές για υγεία και ιδέες δημιουργικές!!!
    Εκλεκτά τα έργα των χειρών σου Νίκη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Νίκη μου χρόνια πολλά για σήμερα!! Να χαίρεσαι την γιορτούλα σου!! Χρόνια πολλά με υγεία, χαμόγελα και άπλετη δημιουργικότητα!!
    Οσο για τα γουράκια σου τι να πω!! Είναι όλα πανέμορφα και με γούστο!! Γεια στα χέρια σου!! Να τα εκατοστήσει και το διαδικτυακό σου σπίτι και να μας κάνει συντροφιά για πολλά χρόνια ακόμα!!
    Καλές δημιουργίες και χρόνια πολλά Νίκη μου!! Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ναμαι παλι εδώ δεν αργησα ε; για να σου ευχηθώ Χρόνια πολλα Νικη μου με υγεια να σε χαίρονται οι αγαπημενοι σου.. και εμεις μαζι τους..να είσαι καλα και να περνας ακομα καλύτερα...φιλη μου..!!! να κανεις οτι σε ευχαριστεί και σε κανει χαρούμενη ναι; πολυχρονη να είσαι φιλακιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πολύχρονο το Ονειροποιείο σου και Χρόνια σου Πολλά κι εσένα για την γιορτή σου! Υπέροχα τα βοτσαλάκια με τις βαρκούλες! Καλές Γιορτές να έχουμε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Όλα σου τα γούρια είναι υπέροχα, αλλά αυτά με τα ρόδια τα λάτρεψα, γενικά μου αρέσει πολύ το ρόδι!Όχι όμως να το τρώω, να το βλέπω κυρίως!
    Σ'ευχαριστώ πολύ για τη συμμετοχή σου στην αντίστροφη μέτρηση ! Πέρνα αύριο από το μπλογκ για να δεις όλες τις συμμετοχές!
    Υ.Γ. Πολύχρονο το μπλογκοσπιτάκι σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εύχομαι πάντα τυχερά στα κορίτσια και εσύ Νίκη μου να είσαι καλά να μας δείχνεις τις υπέροχες δημιουργίες σου.

    หนังใหม่

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Back
to top