Βάζουμε τις μάσκες!



    Οι Απόκριες δεν είναι και η πιο αγαπημένη μας γιορτινή περίοδος -και μαζί βάλτε και τον άγιο Βαλεντίνο-  γιατί συνήθως είναι μέρες που περιβάλλονται με μεγάλη κακογουστιά, καταναλωτισμό και πολύ πλαστικό σκουπίδι. Από την άλλη πάντα ψάχνουμε αφορμές για γιορτές, πάρτι, τσικνίσματα και καλή παρέα, όπως και αφορμές για δημιουργίες, οπότε στο χέρι μας είναι να τους δώσουμε την όψη που θέλουμε και μας ταιριάζει.
      Κι όταν λέμε καρναβάλι, για που φτερουγίζουν οι σκέψεις και τι εικόνες μας πλημμυρίζουν; Ναι, η Βενετία με τις πολύτιμες φορεσιές εποχής και τις μυστηριώδεις, περίτεχνες μάσκες, με φόντο τα κανάλια και τα παλάτια...
      Στο μάθημα της ζωγραφικής φτιάξαμε με καλούπια μάσκες από γύψο, τις κολλήσαμε με θερμόκολλα πάμω σε καμβαδάκια. Επειτα  λίγη ζωγραφική και επιστρατεύτηκαν διάφορα υλικά για να τις στολίσουμε και να γίνουν διακοσμητικά καδρακια.






       Και μερικά μικρα, μαζί με τα παιδιά:








    Εύχομαι καλό τριήμερο σε όλους!!


CONVERSATION

17 σχόλια:

  1. Είναι αγαπημένο θέμα για δημιουργία και τις φτιάξατε θαυμάσια !!!!!!
    Καλό τριήμερο και του χρόνου !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλειες, τέλειες!!! Λατρεύουμε βενετσιάνικες μάσκες και μου αρέσει πολύ και η ιδέα πάνω στον καμβά! Φιλιά και καλό τριήμερο Νίκη μου!

    https://artdecorationcrafting.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΑν έργο τέχνης μόνο θαυμάζω τις μάσκες Νίκη μου και μάλιστα τη συμμετοχή των παιδιών !!Γιατί κατά τα άλλα δεν μου αρέσεουν οι Αποκριάτικες μάσκες !! Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε καταλαβαίνω απόλυτα Νικόλ μου. Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι καταπληκτικές Νίκη, μπράβο σας!! Λατρεύω Βενετία, λατρεύω τις μάσκες και τις στολές του!! Παλιότερα τις απόκριες δεν υπήρχε τόσο πλαστικό, μάλιστα κάποιες φορές οι γιαγιάδες μας έραβαν στολή ανάλογα με το θέμα που επιλέγαμε!! Καλό τριήμερο να περάσετε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις δίκιο Ελεάνα μου, παλιά αυτοσχεδιάζαμε και συχνα ντυνόμασταν με τα ρούχα των άλλων πχ παππούδες ή γιαγιάδες. Που να δεις επιτυχία που είχαν κάτι φανταρίστικα ρούχα του αδερφού μου! Χα,χα!
      Να περάσετε καλά!!

      Διαγραφή
  6. Πολύ όμορφες δημιουργίες !!!
    Καλό τριήμερο και καλή συνέχεια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ όμορφες οι μάσκες σου, Νίκη μου, όπως και των παιδιών!
    Καλά Κούλουμα και καλή Σαρακοστή!!!!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πανέμορφες οι μάσκες σας, μπράβο!
    Καλό μήνα και φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρόνια πολλά και θερμές ευχές για υγεία και ιδέες δημιουργικές!!!
    Εκλεκτά τα έργα των χειρών σου Νίκη μου!

    หนังใหม่

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Back
to top