Απ' το Μοριά στη Ρούμελη

     Κοντεύει να φύγει ο πρώτος μήνας του καινούριου χρόνου, τώρα που καταφέρνω να καθίσω να γράψω την πρώτη ανάρτηση. Ο καινούριος χρόνος μας έδειξε από την αρχή ότι τουλάχιστον δε θα είναι ένας βαρετός χρόνος. Λίγο οι απόκριες που πριν βρούμε το φλουρί στις βασιλόπιτες των σχολείων πρέπει να προγραμματίσουμε τα αποκριάτικα, λίγο κάποια θεματάκια υγείας που μας άφησε ο παλιός χρόνος, λίγο οι εκλογές δεν πλήττουμε καθόλου σας λέω!

Έξω από το εκλογικό κέντρο

    Παρόλα αυτά εκμεταλλευτήκαμε το ότι τα σχολεία έμειναν κλειστά τη Δευτέρα και αφού ψηφίσαμε την ώρα που λαλούσαν τα κοκόρια ξεκινήσαμε μια διήμερη εκδρομούλα ως τη Λιβαδειά. Εκεί έχουμε ανθρώπους δικούς μας και φιλόξενο σπιτικό που μας καλοδέχονται κάθε φορά- κι ας έχουν περάσει 4 χρόνια από την τελευταία φορά που πήγαμε.
     Όσοι την γνωρίζετε την πόλη θα συμφωνείτε ότι δεν έχει και κανένα ξεχωριστό χαρακτήρα, μικρές άχρωμες πλατείες και άναρχη δόμηση που καταπίνει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Το στολίδι του τόπου είναι η Κρύα, το ποταμάκι κι οι πήγες της ΄Ερκυνας, δηλαδή. Από το κέντρο της πόλης περπατάμε αντίθετα από τη ροή των νερών για να φτάσουμε στις πηγές και απολαμβάνουμε μια όμορφη βόλτα. Κάθε τόσο κανάλια και ερειπωμένοι νερόμυλοι μαρτυρούν ότι τούτα τα νερά κάποτε έδιναν ζωή στον τόπο.




       Στην πλατεία συναντάμε στα δεξιά μας όπως ανεβαίνουμε το μητροπολιτικό ναό του αγίου Γεωργίου και αριστερά ένα συντηρημένο νερόμυλο, τώρα είναι κλειστός αλλά παλιότερα το θυμάμαι να λειτουργεί ως μπαράκι.




    Άλλος ένας νερόμυλος που έγινε ταβέρνα. Παλιό, επιβλητικό πρωτοβιομηχανικό κτήριο.


 Διάφορα γλυπτά μέσα κι έξω από το νερό, μάλλον απεικονίζουν τη νύφη Έρκυνα ή τη Λήθη και τη μνημοσύνη, δεν κατάφερα να το διασταυρώσω.

    Κοντά στις πηγές βλέπουμε ένα τμήμα του μεσαιωνικού κάστρου της πόλης.





    Εδώ στην έξοδο του φαραγγιού, πλάι στης πηγές λέγεται ότι βρισκόταν κατά την αρχαιότητα το μαντείο του Τροφώνιου Δία, ένας υπόγειος μυστηριακός τόπος. Οι πιστοί προσέρχονταν κι έπιναν νερό από της πηγές της Λήθης και της μνημοσύνης πριν πάρουν χρησμό και το μαντείο απέκτησε φήμη και δύναμη.



    Πάνω στους βράχους που περιβάλλουν το φαράγγι μια λευκή κουκίδα το εκκλησάκι της αγίας Ιερουσαλήμ με τα 800 του σκαλοπάτια.


   Δίπλα ένα πέτρινο θεατράκι που έχει, λένε, εξαιρετική ακουστική, προφανώς λόγω των βράχων.




       Συνεχίζουμε το σεργιάνι μας στη γη της Βοιωτίας. Κοντινός προορισμός η ξακουστή Αράχωβα στους πρόποδες του χιονισμένου Παρνασσού. Το αρχοντοχώρι που όλοι γνωρίζουν και οι πιο πολλοί θα έχετε επισκεφθεί.



  Το σκηνικό που δημιουργούσε η ομίχλη υποβλητικό. Στους δρόμους και στην πλατεία ησυχία.



  Πάμε να ανέβουμε στον Άγιο Γεώργιο. Έλα, δε θέλω μουρμούρα, τι είναι 264 σκαλάκια για εμάς; Από την πίσω πλευρά πηγαίνει και δρόμος, πάντως.


   Εδώ ήταν που το 1826 ο Γεώργιος Καραϊσκάκης νίκησε τους Τούρκους στη μάχη της Αράχωβας και κάθε χρόνο στο πανηγύρι γίνονται πολλές εκδηλώσεις και αναπαράσταση της μάχης.

 
   Στο προαύλιο δύο πυροβόλα από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο κάτω από το ρολόι.






   Κατεβαίνοντας πάλι στον κεντρικό δρόμο μπαίνουμε στο κτήριο του παλιού Δημοτικού σχολείου. Ο χώρος έχει διαμορφωθεί σε λαογραφική έκθεση με παλιούς αργαλειούς, εργαλεία υφαντικής και υφαντά . Παράλληλα γίνονται μαθήματα υφαντικής, χρυσοκεντήματος και κοφτού κεντήματος. όλα αυτά χρηματοδοτούνται από το Δήμο και πραγματκά είναι χαρά να βλέπεις καινούρια έργα από νέους που μαθαίνουν αυτές τις παραδοσιακές τέχνες.







Μικροί αυτοσχέδιοι αργαλειοί.





Αναπαράσταση αρχαιοελληνικού αργαλειού

      Πίσω από το σχολείο βρίσκεται ο βράχος της 'Ωρας. Έχει καταστραφεί παλιότερα από σεισμό και  από τους Γερμανούς που προξένησαν καταστροφές στο χωριό, αλλά ξαναχτίστηκε στο ίδιο σημείο, πάνω στο βράχο που παλιά τον χρησιμοποιούσαν ως φυσικό ψυγείο για φύλαξη τροφίμων!
     Η κυρία που μας ξενάγησε μέσα στο σχολείο μας άνοιξε να ανέβουμε πάνω στο ρολόι και μάλλον ήταν η καλύτερη ώρα για να δούμε το ηλιοβασίλεμα.




     Μ΄ αυτό το γλυκό επίλογο σας χαιρετώ!

CONVERSATION

52 σχόλια:

  1. Καταπληκτική η βόλτα που μας έκανες Νίκη!!!
    Θα σταθώ ιδιαίτερα στην εικόνα με τους αυτοσχέδιους αργαλειούς: μία εικόνα - χιλιάδες ιδέες...χιχιχι
    Καλό μεσημέρι να έχεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό σκέφτηκα κι εγώ Αλεξάνδρα μου!
      Κάτι παρόμοιο φτιάχναμε όταν ήμασταν πιτσιρίκια, τυλίγοντας κλωστές γύρω από ένα κεραμίδι και υφαίνοντας επάνω τους. Γίνεται όμως μόνο με τα παλιά κεραμίδια που ήταν ημικυκλικά ή απλά με μισό κομμένο χοντρο σωλήνα.
      Καλημέρα!

      Διαγραφή
  2. Πραγματικά πολυ όμορφη βόλτα αλλά όμορφη ανάρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραία βόλτα, ξεσηκώθηκα για εκδρομούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί όχι; Απο την Αθήνα είναι "μια απόφαση δρόμος" όπως λέει και μια ιστοσελίδα για την Αράχωβα!

      Διαγραφή
  4. Αχ, πόσο μου αρέσουν αυτές οι αναρτήσεις-ταξίδια!
    Καλά, η φωτογραφία με την ομίχλη είναι όνειρο!
    Και είδα και ένα από τα αγαπημένα μου θέματα, τον νερόμυλο!
    Λατρεύω τους νερόμυλους!
    (Και τους φάρους! Θα ήθελα να ζήσω σε φάρο! Άσχετο! χαχα!)
    Φιλάκια πολλά, κούκλα μου!
    ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες Συριανάκι μου; Για μένα η ομίχλη έκανε τα παιχνίδια της, να έχω σκηνικό για τις φωτογραφίες μου! Χα,χα!
      Οι νερόμυλοι κι όλα αυτά τα κτήρια που έρχονται από άλλες εποχές τα βρίσκουμε όλοι πολύ γοητευτικά. Από φάρους δεν ξέρω πολλά πράγματα αλλά εκεί στο νησί σίγουρα θα έχετε !
      Φιλάκια πολλά κοριτσάκι μου!!

      Διαγραφή
  5. Τι τέλειες που είναι αυτές οι εξορμήσεις!! Ευχαριστούμε πολύ για την βόλτα Νίκη! Καλά να είστε να επισκεφθείτε όλα τα μέρη της Ελλάδος! Φιλιά :*

    Υ.Γ. Στο G+ αν βάλεις το link, εκεί που λέει link κι όχι ως κείμενο, βγάζει μία περίληψη της ανάρτησης με την πρώτη φωτό και κομμάτι του προλόγου. Ίσως αξίζει να το δοκιμάσεις την επόμενη φορά γιατί είναι κριμά να μην φαίνονται οι όμορφες φωτογραφίες σου ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Δημητρα, και για την επισήμανση. Το ξαναέβαλα και νομίζω εμφανίζεται πιο καλά τώρα.
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  6. Καλή σου μέρα Νίκη μου.
    Θαυμάσιος περίπατος σ΄αυτά τα πανέμορφα μέρη της πατρίδας μας.
    Έχω γνωρίσει πολύ καλά τη Λιβαδειά, έμεινα 15 μέρεςε εκεί, και έχω επισκεφτεί πολλά από το μέρη που αναφέρεις. Και την Αράχωβα έχω επισκεφτεί δυο τρεις φορές.
    Μου άνοιξες την όρεξη να τα ξαναδώ. Για να δούμε.
    Νάσαι καλά καλή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντένη μου εύχομαι να πραγματοποιήσεις το ταξίδι αυτό και όποιο άλλο θέλεις. Σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας βρίσκει κανείς πολλά ενδιαφέροντα να δει και να γνωρίσει!
      Φιλιά, καλο βραδυ!

      Διαγραφή
  7. Πολύ όμορφη η βόλτα που μας πήγες,ήταν τόσο ζωντανή σαν να περπάτησα μαζί σου!!!!
    Φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τη όμορφη εκδρομή Νίκη μου !!!!
    πολύ όμορφο μέρος και πολύ όμορφες φωτογραφίες ...
    τα νερά ..το μουσείο και το κάστρο ...
    Να εισαι καλά ,και σου ευχομαι πολλές εκδρομές
    φιλακια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όμορφοι τόποι, αλήθεια.
      Και το πιο σπουδαίο είναι ότι στο μουσείο γίνονται μαθήματα για αυτές τις παραδοσιακές τέχνες.
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  9. Τα μέρη που επισκεφτήκατε είναι από τα πιο όμορφα .Είναι ο καλός μου από αυτή την μεριά και τα έχω επισκεφθεί πολλές φορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, τότε σίγουρα γνωρίζετε όλες τις ομορφιές τους Κατερίνα μου!
      Καλημέρα!

      Διαγραφή
  10. Σε ευχαριστούμε που μας πήρες μαζί σου σε αυτήν την τόσο όμορφη εκδρομή!!!
    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υπέροχη η εκδρομή σας, Νίκη!!!! Από μικρή, πηγαίνοντας προς Δελφούς, σταματούσαμε μόνο για σουβλάκια στην Λειβαδιά, όπως όλος ο κόσμος νομίζω. Πoλύ αργότερα έτυχε να επισκεφθώ την περιοχή με το ποτάμι και το κάστρο!!! Το ίδιο και στην Αράχωβα...διασχίζαμε το κέντρο, κάναμε μιά στάση και δεν είχαμε ποτέ την τύχη να θαυμάσουμε όλα όσα μας δείχνεις. Συμπέρασμα: να κάνετε πολλές εκδρομές για να χαιρόμαστε κι εμείς τα μέρη που επισκέπτεστε!!!
    Πολλά φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα σουβλάκια της περιοχής, όπως και όλα τα κρεατικά τους είναι εκπληκτικά Μαριάννα μου, ξέρουν οι άνθρωποι να περνανε καλά!
      Συνήθως έτσι γίνεται στα μέρη που περνάμε συχνά, όλο αφήνουμε για την επόμενη φορα να βρούμε λίγο λιγο χρόνο να τα γνωρίσουμε καλύτερα...
      Φιλιά κι από εμένα!

      Διαγραφή
  12. Δέν είχα τήν τύχη νά επισκεφτώ τήν Λειβαδιά!
    Πανέμορφο χωρίο καί τόσα αξιοθαύμαστα μέρη!
    Απόλαυσα τίς υπέροχες φωτογραφίες σου ,καί μέ εντυπωσίασαν αυτές μέ τό ομιχλώδες τοπίο!
    Ευχαριστούμε γιά τήν πανέμορφη βόλτα πού μάς πήγες Νίκη μου!
    Καλό βράδυ!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή η ομίχλη έκανε το σκηνικό αγνώριστο, μαζί με το ότι δεν υπήρχε πολύς κόσμος, βγαλαμε ωραίες φωτογραφίες, απλά αποφεύγω να βαλω αυτες με τα παιδια.
      Φιλιά Δημητρα, καλη σου μέρα!

      Διαγραφή
  13. Εγώ πάλι δεν έχω επισκεφτεί τα περισσότερα μέρη της Ελλάδος οπότε σαν " στερημένη " απολαμβάνω όσο τίποτε τις όμορφες εικόνες που κατα καιρούς μας προσφέρεις ....Να είσαι καλά και να ταξιδεύεις οσο συχνά γίνεται.... Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ταξίδια είναι κάτι που αγαπάμε όλοι μας, αν και τα τελευταία χρόνια έχουν δυσκολέψει για τους λόγους που όλοι ξέρουμε. Παρόλα αυτα προσπαθούμε, βάζουμε προτεραιότητες μικροί- μεγάλοι και προτιμάμε ενα ταξιδάκι παρα κάτι άλλο που μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς αυτο...
      Φιλάκια Εφη μου, εύχομαι κάποτε να βρεθείτε κι εσείς στα μέρη μας κι εμείς στα δικά σας!

      Διαγραφή
  14. Στη Λειβαδιά δεν έχω πάει Νικάκι μου , ούτε στην Αράχωβα ( είναι σοβαρό λάθος)) αλλά βλέπω ότι και η Λειβαδιά έχει ομορφιές από κείνες που μου αρέσουν και μένα οι νερόμυλοι φανταστικά όμορφοι και τα πετρόκτιστα κτίρια υπέροχα !! Για το μουσείο λαικής τέχνης και μόνο θα ήθελα να πάω !!
    Ωραία η εξόρμησή σας !!! Φιλάκια πολλά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικόλ μου εύχομαι να πας, η Αράχωβα αξίζει και μπορώ να πω όχι για τους λόγους που έγινε γνωστή. Ειδικά εσένα θα σου αρέσει πολύ και το μουσείο και η ατμόσφαιρα του χωριού, είμαι σίγουρη.
      Φιλάκια κι από εμένα!

      Διαγραφή
  15. Νικάκι που γλυκό, πόσο με ενθουσιάζουν όλα αυτά τα μέρη και πόσο όμορφα μας τα παρουσιάζεις! Είναι ένα όνειρο που πρέπει να πραγματοποιήσουμε σίγουρα κάποια στιγμή, ένα μεγάλο ταξίδι προς τα κάτω...!!! Καλές οικογενειακές εξορμήσεις σας εύχομαι!!! Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν είναι να λειτουργήσει ως κίνητρο, θα γράφω κάθε μέρα! Κατοχυρώνω από τώρα ένα σίγουρο σταθμό αυτού του ταξιδιού!
      Φιλάκια καρδιά μου σε όλους σας!

      Διαγραφή
  16. Μας έκανες μια καταπληκτική βόλτα !!!!
    Είχα λίγο καιρό να επισκεφτώ αυτά τα μέρη και το ευχαριστήθηκα. Τα γνωρίζω καλά γιατί πηγαίνω ακόμη πιο πάνω στα Βαρδούσια που έχω σπίτι από τον παππού μου !!!! Είναι μια μαγεία ο τόπος !!! Οι φωτογραφίες σου εξαιρετικές !!! Να είσαι καλά και να κάνεις τόσο ωραίες βόλτες και ενδιαφέρουσες !!!!! Φιλιά !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα Βαρδούσια, τι λες τώρα! Τόπος περήφανος και μαγευτικός!
      Να περνάτε καλά Ράνια μου, φιλιά!

      Διαγραφή
  17. μα τι υπεροχα μερη εχουμε!
    παντα να περνας ομορφα ευχομαι!
    φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις δίκιο Κικίτσα, έχουμε πολλά όμορφα και τόσο διαφορετικα μέρη να δούμε σε αυτη τη χώρα!
      Φιλιά, καλημέρα!

      Διαγραφή
  18. Πήγα κάποια στιγμή Λειβαδιά για ένα γάμο αλλά με έφαγαν να φύγουμε νωρίς την επόμενη μέρα γιατι δεν έχει λέει τίποτα, αν και το γλέντι έγινε σε ένα από τα μαγαζιά της πλατείας (δεν θυμάμαι που, πάνε και κάτι χρόνια). Αράχωβα είχα πάει μικρή και από εκεί και πέρα δεν ξαναπάτησα.. Μεταξύ μας δεν είναι και για τριήμερο... πανικός! Δεν ήξερα πως έχει τόσα ωραία μέρη και ιστορία!! Τι όμορφες εικόνες που δημιουργεί η ομίχλη!!! Ένα υφαντό, θέλω κάποια στιγμή να το αποκτήσω! Να είσαστε καλά να ξανά πάτε εκδρομούλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου, αλήθεια έλεγαν, εκτός από την Κρύα δεν έχει τίποτα άλλο η Λιβαδεια. Όσο για την Αράχωβα... προ κρίσης δεν ήταν να πλησιάσεις από τον κόσμο, και τωρα υποθέτω μέρες διακοπων και τριήμερα θα έχει πολύ κοσμο, αλλά το Σαββατοκύριακο των εκλογών που πήγαμε ήταν ήσυχη και τη χαρήκαμε.
      Εχει πολλά ωραία να δεις, ειδιοκά αν δε μείνεις μόνο στον κεντρικό δρόμο.
      Καλό βραδυ!

      Διαγραφή
  19. Πολύ ωραία εκδρομή Νίκη μου! Πολύ ήσυχη την είδα την Αράχωβα σε σχέση με άλλες φορές! Ίσως λόγω εκλογών αλλά και κρίσης;; Πάντως είναι μια όμορφη ελληνική περιοχή καθώς και η πόλη της Λειβαδιάς!!
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηταν όντως ήσυχη Ειρήνη μου, είναι που εκείνη τη μέρα ο καθένας θα ήταν στο τόπο του για να ψηφίσει αλλά σίγουρα θα' χει βάλει και η κρίση το χεράκι της...
      Ετσι είναι πιο όμορφη -καλά δεν είναι και σαν τη Βυτίνα, αυτό να λέγεται! Χα,χα!
      Καλημέρα!

      Διαγραφή
  20. Κάπου λέμε να πάμε αυτό το Σ/Κ... ζήλεψα τόσο με αυτή την εκδρομούλα σου! Φιλιά!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να πάτε, να πάτε ή ακόμα καλύτερα να έρθετε εδώ!
      Δυο ωρίτσες δρόμος!...
      Φιλάκια!!

      Διαγραφή
  21. Τι ωραία βόλτα , πόσο υπέροχες φωτογραφίες!!! Τόσο που με ξεσήκωσες για τα καλά , Νίκη μου!! Ωραία τοπία , γραφικά χωριά!!! Πόσο μου αρέσουν αυτές οι μικρες αποδράσεις που σε ανανεώνουν!! Φιλιά πολλά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι που όλοι έχουμε ανάγκη μια μικρή ανάσα και ψάχνουμε μια αφορμή Πέπη μου...
      Φιλιά πολλά!!

      Διαγραφή
  22. Πολύ όμορφη βόλτα , μου άρεσαν

    Καλησπέρα. Καλώς σε βρίσκω. Ελπίζω να είσαι καλά. Καλή χρονιά , με υγεία , αγάπη, ευτυχία, ωραίες και όμορφες στιγμές και ότι επιθυμείς και επιθυμούμε. Μου λείψατε πολύ πολύ . Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι και πάλι εδώ ,μετά από τόσους μήνες. Φιλούθκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες και πάλι στην παρέα Δελφινάκι!
      Ευχές πολλές και φιλιά κι από εμένα!

      Διαγραφή
  23. υπεροχες φωτο, εκπληκτικο ταξιδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Axxxx πόσες αναμνήσεις ξύπνησαν! Βλέπεις η Λιβαδειά είναι η ιδιαίτερη πατρίδα της μητέρας μου και τόπος διακοπών για μένα τουλάχιστον μέχρι τα 15 μου. Έχω κι εγώ ακόμη συγγενείς εκεί... Η δε Αράχωβα από τα ωραιότερα μέρη μας, εγώ την ήξερα πολύ πριν γίνει τόπος προορισμου VIP και την αγαπούσα σαν ένα όμορφο χωριό. Ευχαριστούμε για την βόλτα και καλημέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστίνα μου είμαι σίγουρη ότι με καταγωγή από εκεί τα γνωρίζεις πολύ καλά αυτα τα μέρη!
      Ναι η Αράχωβα είναι μοναδική, δεν είχε αναγκη τους με ή χωρίς εισαγωγικά διάσημους να την κάνουν γνωστή. Μαλλον αυτοί έπαιρναν από την ομορφιά και το χαρακτήρα της!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  25. Καλημέρα !!!Τι ευλογημένος τόπος που είναι η Ελλάδα μας!! Σε ευχαριστώ Νίκη που απόλαυσα ένα κομμάτι του σήμερα!!! Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες στην παρέα μας Ιριδα!
      Έχεις δίκιο, ζούμε σε ευλογημένο τόπο, γεμάτο ομορφιά!
      Φιλιά!!

      Διαγραφή
  26. Αγαπημένη μου Νίκη
    Σ΄ευχαριστώ για το υπέροχο οδοιπορικό που μας χάρισες! Αγαπημένα μέρη και τα δύο, με τόσες ομορφιές!!!
    Οι φωτογραφίες σου εξαιρετικές και οι πληροφορίες ανεκτίμητες!!!
    Πόσο χαίρομαι που αγαπάτε τόσο πολύ κι εσείς τα ταξίδια!
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ωχ τι ομορφιές είναι αυτές; Τι ωραία βόλτα! Σ ευχαριστούμε τόσο πολύ!!! Δεν έχω πάει καθόλου σε αυτά τα μέρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Back
to top