Ενα μοναδικό σεμινάριο

   Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ήταν ένα μοναδικό, παρεΐστικο, δημιουργικό και γεμάτο διήμερο σε φθινοπωρινό φόντο. Το βασικό συστατικό του, ένα ξεχωριστό σεμινάριο ζωγραφικής της Μαρίας μας, προσωπογραφία με γραφίτη παρακαλώ, όχι αστεία.
  Μαζί με τη μαμά  στα θρανία και δυο ακόμη καλλιτέχνες της οικογένειας να δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους, κι όπως θα δείτε είχαμε δυο άντρες στην ομάδα, τμήμα μεικτό δηλαδή, κι όχι θηλέων, όπως συνήθως.


Η ομάδα επι τω έργω

Βαθιές ανάσες κι αρχίζουμε





   
  Και γράψε- σβήσε- ξαναγράψε τα έργα μας πήραν μορφή. Τώρα τι ξόρκια λέει πίσω από την πλάτη μας η δασκάλα, θα σας γελάσω...


το δικό μου


της Σοφίας

 του Χαράλαμπου




της καινούριας φίλης Αθανασίας

το κορυφαίο, του Δημήτρη
 
     Το μέρος που έγιναν αυτά τα θαύματα ήταν από μόνο του ικανό να απογειώσει το σαββατοκύριακό μας. Ο ξενώνας Αλεξίου, σε απόσταση αναπνοής από τη λίμνη Δόξα, μας φιλοξένησε και πολύ μας καλόμαθε με την περιποίηση και με τα τόσα καλούδια του! Οι χώροι του πολύ περιποιημένοι αλλά αυτό που έκλεψε καρδιές ήταν το κουκλίστικο δεντρόσπιτο με την υπέροχη θέα!













   Για να φτάσουμε ως εκεί ακολουθήσαμε μια πολύ όμορφη διαδρομή μέσα στο πράσινο. Πρώτη στάση για να δούμε τις πηγές του Λάδωνα, δίπλα στην ΕΟ Τρίπολης- Πάτρας.



  Ανηφορίζουμε στις πλαγιές της Ζήρειας ανάμεσα στα έλατα και σε μια στροφή αντικρίζουμε από ψηλά την κοιλάδα του Φενεού, τυλιγμένη στην πρωινή ομίχλη.








    Μετά το μάθημα επιβάλλεται και μια βόλτα στη λίμνη του ποταμού Δόξα, μια τεχνητή λίμνη που έχει λίγες μόνο δεκαετίες ζωής αλλά η ομορφιά της είναι μοναδική. Τριγύρω                      βουνοκορφές και δάση και στο κέντρο της το μικρό εκκλησάκι του αγίου Φανουρίου και λίγα απομεινάρια από την παλιά μονή του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται πια κάτω από τη στάθμη των νερών. Λίγο ψηλότερα η νέα μονή στέκεται καλωσορίζοντας τους επισκέπτες με γλυκό τριαντάφυλλο και χαρίζοντας απίστευτη θέα!
   Παλιότερα είχαμε επισκεφθεί τη λίμνη στο τέλος του χειμώνα και είχαμε δει τις χιονισμένες κορυφές να καθρεφτίζονται στα νερά της. Τώρα, το φθινόπωρο έδινε φως και χρώματα που ξεπετιούνταν σαν φλόγες γύρω από τις όχθες.





τα αλογάκια περιμένουν να μας κάνουν μια βόλτα στο δάσος







    Δε χρειάζεται, βέβαια, να πω ότι το ραντεβού ανανεώθηκε και ήδη κάνουμε σχέδια για την επόμενη συνάντηση...

CONVERSATION

37 σχόλια:

  1. Τι να πρωτοθαυμάσω δεν ξέρω...τα καταπληκτικά έργα όλων σας ή το περιβάλλον! Τέλεια όλα!
    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρω αν η δασκάλα έκανε μαγικά πίσω από την πλάτη σας και τα έργα όλων σας έγιναν υπέροχα.... το τοπίο πάντως μοναδικό για να σε εμπνεύσει για ζωγραφική!!!!! Σύντομα να ξανανταμώσετε και να δημιουργήσετε!!!!!!!!!
    Πολλά φιλάκια Νικούλα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το τοπίο ήταν όντως μοναδικό Βίκη μου αλλά... αποσπούσε την προσοχη. Οι αθηναίες ειδικά, όλο έξω κοιτούσαν και κάναν σαν παιδάκια μπροστά σε βιτρίνα με παιχνίδια!
      Φιλιά κι από μένα, ευχαριστούμε!

      Διαγραφή
  3. Κοριτσάκι γλυκό, ζήλεψα δημιουργίες και τοπίο!!!!
    Να είστε καλά να δημιουργείτε και να ξαναβρεθείτε σύντομα!
    Για τη Μαρία,τι να πει κανείς! Όλοι της οι μαθητές γεύονται το "άγγιγμα του Μήδα"
    Συγχαρητήρια σε όλους σας !!!!!!
    ΧΧΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς το!! Κορινάκι μου σ΄ευχαριστούμε όλοι μας. Για τη δασκάλα μας έχεις δίκιο, κάρβουνο πιάνει-κυριολεκτικά- και φτιάχνει αριστουργήματα!
      Στέλνω μια μεγάλη αγκαλιά κι ένα φιλί με όλη μου την αγάπη!

      Διαγραφή
  4. Νίκη μου δυο μέρες ήταν και μου φάνηκε πως έλειψα καιρό. Αυτό το υπέροχο τοπίο, ο πανέμορφος ξενώνας και πάνω απ'όλα η καλή σας παρέα,ήταν σαν μια βδομάδα διακοπές! Ευχαριστώ πολύ για όλα! Τα παιδιά ήταν ξεχωριστή νότα κι έδωσαν άλλη ζωντάνια στην ομάδα. Όχι πως εμείς πάμε πίσω από ζωηράδα αλλά μας έκανε καλό η αισθητή μείωση του μέσου ηλικιακού όρου...χαχαχα. Να'μαστε καλά και σίγουρα θα το επαναλάβουμε!Φιλιά πολλά σε όλη την οικογένεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες τι σου κάνουν τα βουνά; Γιατί νομίζεις ΄ότι εγώ δείχνω 15 χρόνια νεότερη; Χα,χα!! Και που να έρθεις και στο Μαίναλο!
      Χωρίς πλάκα περάσαμε πολύ ωραία και σ΄ευχαριστούμε μικροί και μεγάλοι γι΄αυτό!!
      Φιλιά πολλά βουνίσια!!

      Διαγραφή
  5. Μέσα σε ένα τόσο όμορφο περιβάλλον η μάθηση γίνεται διασκέδαση! Όμορφα τα έργα όλων σας! Καλό βράδυ Νίκη μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι γεγονός αυτό Ειρήνη μου, αν προσθέσεις και τις λιχουδιές που έρχονταν όλη την ώρα φτιάχνεις έναν παραδεισο!
      Φιλιά, ευχαριστούμε!

      Διαγραφή
  6. θΕΡΜΆ ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ σε όλες/ους , και για όλα!!!
    ΚΑΛΉ ΣΥΝΕΧΕΙΑ !!!!
    σε ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΄Ενα μεγάλο ευχαριστώ από όλους μας Βαρβάρα μου! Φιλιά!!

      Διαγραφή
  7. Την δασκάλα την καμαρώνω και τη ΄΄ζηλεύω΄΄ καιρό Νίκη μου !!!Αυτό το υπεροχο τοπίο που μας παρουσιάζεις όμως είναι τόσο όμορφο που σε γεμίζει διάθεση για έργα πανέμορφα!! Τα βλασταράκια σου έχουν ταλέντο και ναι δίνουν άλλη νότα στην παρέα !!! Τα φιλιά μου και με το καλό το νέο ραντεβού!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρόκειται για θαυματοποιό Νικόλ μου, όχι για απλή δασκάλα! Το τοπίο ήρθε κι αυτό να απογειώσει και να ομορφύνει ακόμα περισσότερο αυτή τη συνάντηση!!
      Φιλιά πολλά, ευχαριστούμε!!

      Διαγραφή
  8. Και μόνο που κοιτούσα τις φωτογραφίες σου, Νίκη μου, νόμιζα ότι γέμιζαν τα πνευμόνια μου καθαρό αέρα!
    Για το σεμινάριο τι να πω; Θα ήθελα να ήμουν κι εγώ εκεί να... πίνω τον καφέ μου! Γιατί από ζωγραφική δεν... Πάντως εσείς είστε φουλ από καλλιτέχνες στην οικογένεια. Το λες και πλεονεξία αυτό, Νίκη μου!!!
    Καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλεξάνδρα μου οι εικόνες είναι πραγματικά σας ψευτικες! Για τη ζωγραφική μην αποκλείεις τίποτα, από τη μια η μέθοδος της δασκάλας από την άλλη τα μαγικά της ξόρκια γίνονται απίστευτα πραγματα!

      Διαγραφή
  9. Υπέροχα μέρη! εξαίρετη φύση.Το επόμενο σεμινάριο ζωγραφικής να είναι (σ)το περιβάλλον.
    Με την ευκαιρία σας ευχαριστώ που με τιμάτε με την προβολή στο ιστολόγιό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματι είναι πανέμορφα μέρη! Νομίζω ότι το ιδανικό θα ήταν να ζωγραφίζαμε σε τέτοια μέρη το ίδιο το τοπίο αλλά αυτό θέλει μεγάλες ικανότητες...

      Διαγραφή
  10. Πω πω, Νίκη, μας ξελόγιασες. Αρχικά, τι καλλιτέχνες φοβεροί είστε εσείς;; Τα έργα σας μας εντυπωσίασαν, εύγε!! Και βέβαια, τι ωραία ατμόσφαιρα για σεμινάριο κι έμπνευση! Πάντα τέτοια εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα μέρη μας μάλλον λιγάκι μακριά για να σας προτείνω μια εκδρομούλα, αλλά είμαι σίγουρη ότι η Κρήτη σας επιφυλάσσει χιλιάδες ομορφιές κάθε εποχή!
      Ευχαριστούμε πολύ Ευγενία μου! Φιλιά!!

      Διαγραφή
  11. Τα ασπρόμαυρα πορτραίτα σας δείχνουν πόσο καλή είναι η Μαρία με τα μαγικά δάχτυλα και πόσο καλά σας μεταδίδει αυτή την ικανότητα της.Αλλά κι εσεις που αγαπάτε την ζωγραφική αποδώσατε υπέροχα!!! Θαύμασα τα μέρη που μας δείχνεις,η ομορφιά της φύσης ανεκτίμητη!! Καλή συνέχεια σε οτι θα κάνεις!! Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι στ΄ αλήθεια εξαιρετική η Μαρία μας! Και έχει έναν τρόπο να μεταδίδει μοναδικό!
      Ευχαριστούμε πολύ Εφη μου! Φιλιά πολλά σε όλους σας!!

      Διαγραφή
  12. Δεν υπήρχε περιπτωση Νικη μου να σας κανει σεμινάριο το Μαρακι και να μην κανετε θαυματα εστω και αν πιανετε πρωτη φορα το μολύβι... ο τρόπας που κανει μαθημα ειναι μαγικός το ξέρεις πως το λέω εκ πειρας εστω και αν εγω απλά παρακολουθω..!!
    Καταπληκτικα τα μερη που μας πήγες φιλη μου με τον φωτογραφικο σου φακό.. τι ωραια μερη.!!! απολαυση ειναι αυτα τα χρώματα...πανεμορφη η φυση αυτό τον καιρό.... να αφορφή για να πιασετε παλι τα χρώματα σας... με το καλο και η επομενη φορα .. εμεις θα περιμενουμε τον Αυγουστο...!!
    Το πιο δύσκολο μαθημα ειναι η προσωπογραφίες.. ομως απο οτι μας δείχεις τα πήγατε περίφημα όλοι .....ενταξει το τελαυταιο ηταν το πιο όμορφο...σόρυ την αληθεια να την πουμε.. .. οχι οτι τα αλλα δεν ήταν ομορφα ε; και απο οτι ειδα Νικη μου και τα παιδια σου έχουν την καλιτεχνικη φλέβα... εμ γονίδιο ειναι αυτό μπραβο τους...!!
    Να περασετε ενα ομορφο Σαββατοκυριακο φιλη μου την αγαπη μου και τα φιλια μου σου στελνω..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρούλα μου εσύ που την γνωρίζεις και έχεις δει με τα μάτια σου αυτά που κάνει στα σεμινάρια με καταλαβαίνεις απόλυτα!
      Η φυση γεμίζει τόσο ωραία χρώματα αυτη την εποχή που δε μπορεί κανείς να χορτάσει την ομορφιά αυτη!
      Το πορτραίτο του Δημήτρη είναι το καλύτερο και το έφτιαξε με τη μεγαλύτερη άνεση, έχοντας να πιάσει μολύβι 20 χρόνια!!!
      Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια,φιλιά πολλά!!

      Διαγραφή
  13. Είμαι εντυπωσιασμένη και με τα έργα σας και με τις φωτογραφίες της φύσης που είναι μαγεία αυτήν την εποχή! Τώρα να πω ότι αποκλείεται το τοπίο αυτό να με κρατούσε εμένα γύρω από ένα τραπέζι, είναι περιττό. Αλλά από ότι κατάλαβα η δασκάλα σας είναι μάγισσα της τέχνης και σας απορροφά. Τι όμορφα όλα! Να στε καλά να το ξανακάνετε.
    ΥΓ Τα βλαστάρια σου ποια είναι; Να μείνω άφωνη με την οικογένεια -ταλέντο;
    Καλό Σαββατόβραδο και πάντα ομορφιές να αντικρύζουν τα μάτια σου, όπως τα δικά μου σήμερα στο χώρο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μέσα και το έξω από το τζάμι ήταν το ίδιο όμορφα κι ενδιαφέροντα Αννα μου, η δασκάλα μας κέρδισε την προσοχή μας επάξια!
      Τα παιδιά φαίνονται...πρωτο θρανίο στην φωτογραφία που είμαστε όλοι μαζί, είναι Α΄ Λυκείου και Γ΄Γυμνασίου αντίστοιχα. Από του χρόνου θα πέρνουμε μαζί και τη μικρή που θα πηγαίνει γυμνάσιο! Χα,χα, ελπίζω να έχει αποθέματα υπομονής η Μαρία!
      Καλό βραδυ και μια όμορφη Κυριακή εύχομαι!!

      Διαγραφή
  14. Φανταστικες εικονες, αλλα εμεινα με το στομα ανοιχτο με τα σκίτσα του σεμιναρίου!
    Μπραβο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η μία φωτογραφία είναι καλύτερη από την άλλη Νίκη μου!! Πανέμορφα μέρη, τοπία, εικόνες και ο ξενώνας τέλειος! Αν πήγαινα εγώ εκεί.. δύσκολα θα γύριζα πίσω. ;)) Τα πορτρέτα απίθανα, είστε μεγάλα ταλέντα όλοι σας!! Καλό Σαββατοκύριακο να έχεις. Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις δίκιο! Τα κορίτσια από την Αθήνα ζορίστηκαν λίγο. Εμείς δεν έχουμε παραπονο, λίγο διαφερει το μέρος που ζούμε από αυτό, άσε που είναι μια ωρίτσα μόνο και μπορούμε να κάνουμε μια εκδρομούλα όποτε θέλουμε...
      Φιλιά, ευχαριστούμε!!

      Διαγραφή
  16. Εντάξει, περάσετε όνειρο!Η δασκάλα Θεά και το ξέρουμε όλοι!!! Για την οικογένεια ταλέντο δεν έχω λόγια... Κατά μάνα...!!! Αλλά και το μέρος που επιλέξατε να κάνετε το μάθημα, βρε Νίκη μου; Πόση μαγεία πια!!!Με γέμισες από τις εικόνες σου και την ομορφιά τους!!!Πόσο θα ήθελα να είμα εκεί μαζί σας, δίπλα σας!!!Φιλιά σε όλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς να δεις πόσο θα θέλαμε να σε είχαμε κοντά μας! Δε μπορώ να σου πω πόσο!
      Η δασκάλα είναι φοβερη, είδες που πάει και τα βρίσκει αυτα τα μέρη; Γι΄αυτό την αγαπάμε τόσο!
      Φιλάκια κοριτσάκι μου, καλή Κυριακή!!

      Διαγραφή
  17. Να ανταμώνεται πάντα Νίκη μου έτσι όμορφα και δημιουργικά, τα έργα σας όμορφα αλλά και τι δασκάλα έχετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι είναι Κατερίνα μου, μ΄όποιο δασκαλο καθήσεις, τέτοια γραμματα θα μάθεις! Ευχαριστούμε πολύ!

      Διαγραφή
  18. Εξαιρετικές οι δουλειές σας Νίκη μου και παραμυθένιος ο τόπος που σας φιλοξένησε!!! Πάντα τέτοια εύχομαι. Φιλιά και καλή εβδομάδα!

    https://artdecorationcrafting.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Back
to top